auto: GolfMk4
silnik:: V6
moc: 500+km Pomógł: 20 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Skąd: Bielsko-white
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007 Skrzypiąca klapa tylna
Hej, nie wiem z czego się to bierze, ale strasznie skrzypi mi coś w tylnej klapie...to znaczy nie wiem czy ona o coś ociera, ale może ktoś z Was miał już podobny problem? Dokręciłem już ją na maksa i dalej o samo....dzieje się to głównie w momencie kiedy autko sobie postoi.
_________________ 'gdybym był młody i bez kasy, kupiłbym BRZ'
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007
Maciusiowy napisał/a:
Hej, nie wiem z czego się to bierze, ale strasznie skrzypi mi coś w tylnej klapie...to znaczy nie wiem czy ona o coś ociera, ale może ktoś z Was miał już podobny problem? Dokręciłem już ją na maksa i dalej o samo....dzieje się to głównie w momencie kiedy autko sobie postoi.
To jest saxo - moja ma dobre i złe dni.. czasami skrzypi tak jakby mi conajmniej miąła odpaść.. a czasem jest jak nówka cisza totalna.
tam są takie gumowe "odboje" spróbuj nimi poregulować
_________________ when the flag drops the bullshit stops
Z dzwięków dochodzących z tyłu, a nie koniecznie będących klapą ,proponuje jeszcze sprawdzić mocowanie koła zapasowego i w najgorszym przypadku belkę.
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007
po primo zaczep zamka do klapy tam jest taki plastik i on sie czasami wybija tzn (trzeba kupic nowy albo uzywke w dobrym stanie ) ,potem mozesz jeszcze wyregulowac te odbojniki w klapie i powinno przestac :564:
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007
1) sprawdz czy plastik oslaniający silnik wycieraczki sie dobrze trzyma
2) sprawdz sam silnik wycieraczki.
3) sprawdz czy klapa nie ma "luzu" na zamku - w tym celu poluzuj kotwe zamka przykręconą do pasa tylnego (klucz 10mm) przesuń doslownie 1mm do przodu (czyli w kierunku kabiny pasażerskiej) i następnie dokreć śruby.
4) Jeżeli nadal skrzypi psiknij WD40 po zawiasach i po zamku.
Jezeli dalej skrzypi to nie jest tylna klapa.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: GolfMk4
silnik:: V6
moc: 500+km Pomógł: 20 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Skąd: Bielsko-white
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007
Dzisiaj na to kuknę....z tego co widzę, to musze sporo tych testów przeprowadzić, ale powiem tyle, że już próbowałem trząść tą klapą i każdym jej elementem we wszystkich kierunkach i nic....nie nie skrzypi. Potem wsiadam, ruszam i...motyla noga dupa :DDDD
_________________ 'gdybym był młody i bez kasy, kupiłbym BRZ'