Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytan w jednym temcie
Autor Wiadomość

The Mc 
A co pan tu robisz?
[thy 'mek]

auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008   Kilka pytan w jednym temcie

Koledzy mam 3 pytanie zupelnie ze soba nie zwiazane ale nie bede zakladal oddzielnych tematow (bo jeszcze zaduzo postow sobie nabije)

#1- mam spore luzy na kierownicy i wiem ze maglownica jest do wymiany. Chcialbym wiedziec czy ktos z was regenerowal maglownice? Mam o tyle ulatwiona sprawe ze nie mam wspomagania (bo jestem cholereni silny jak moj brat Jarek Dymek :] ) ale slyszalem ze dzieki temu regeneracja jest o wiele prostsza i tansza. Moje pytanie czy warto regenerowac czy szukac uzywanej/nowej ? Jezeli regenerowac to znacie jakis dobry warsztat w Warszawie?

Czy jest w polsce przepis ktory zabrania aby przednie kierunki sie caly czas palily (tak jak w amerykanskich wersjach) ?

Czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy kupowac oryginalna czy moze zwiekszac kompresje i kupic cos innego firmowego? Nie pamietam czy byla juz tutaj dyskusja o usczelkach dlatego jestem ciekaw waszych opini.

"I couldn't repair my brakes so i made my horn louder"

Marcel
[Usunięty]

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008   

ad 1 - na Śniadeckich wszem i wobec polecaja;) jak nie masz wspomagania to nie wiem czy nie bedzie lepiej kupic drugiej - ja do 106 zaplacilem 270zł

JIMEK
[Usunięty]

Wysłany: Śro 20 Lut, 2008   

nie pomoge ci stary ale masz wypas podpisik!! jara mnie! :D :devil:

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Adaś co do uszczelki - chyba cometic robi doprężające uszczelki wiec zwiekszenie kompresji nie jest zlym pomyslem (chyba ze planujesz doładowanie).

Co do reszty to nie mam zdania.

Olek
[Usunięty]

Ad 1- W sobote u zioma wymienialiśmy maglownice w hondzie civ 4G bez wspomagania
, niechciała suka skrecać w jedną strone xD . Nie pamiętam teraz ile dokładnie
w olsztynie chcieli za regeneracje (ziomek się dowiadywał) ale duuuzo a i tak nie było co
, za 100 kupił dobrą na szrocie . Jak koszty się mocno liczą to lepiej uzywke.

ade 
plotki... plotki...

auto: Królowa lawet
silnik:: f4rt
moc: 172km

Wysłany: Śro 20 Lut, 2008   Re: Kilka pytan w jednym temcie

The Mc napisał/a:
Koledzy mam 3 pytanie zupelnie ze soba nie zwiazane ale nie bede zakladal oddzielnych tematow (bo jeszcze zaduzo postow sobie nabije)

#1- mam spore luzy na kierownicy i wiem ze maglownica jest do wymiany. Chcialbym wiedziec czy ktos z was regenerowal maglownice? Mam o tyle ulatwiona sprawe ze nie mam wspomagania (bo jestem cholereni silny jak moj brat Jarek Dymek :] ) ale slyszalem ze dzieki temu regeneracja jest o wiele prostsza i tansza. Moje pytanie czy warto regenerowac czy szukac uzywanej/nowej ? Jezeli regenerowac to znacie jakis dobry warsztat w Warszawie?

Czy jest w polsce przepis ktory zabrania aby przednie kierunki sie caly czas palily (tak jak w amerykanskich wersjach) ?

Czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy kupowac oryginalna czy moze zwiekszac kompresje i kupic cos innego firmowego? Nie pamietam czy byla juz tutaj dyskusja o usczelkach dlatego jestem ciekaw waszych opini.

ad2:D

no napewno jest w przepisach, ze migacz musi miec pomaranczowe switlo migajace...

i napewno nie mozna miec zadnych dodatkowych swiatel, np obrysowek, dokladnie jest okreslone, jakie swiatla ma miec auto...

The Mc 
A co pan tu robisz?
[thy 'mek]

znalazlem odpowiedz tutaj

wszystkie postojowe musza byc biale, a przednie kierunki palace sie na pomaranczowo byly by traktowane jak postojowe.

zajac
[Usunięty]

Wysłany: Czw 21 Lut, 2008   

ad1 sadze ze uzywana ze szrotu to juz masz.. pamietaj ze czasem cos lezy sobie troche..
potem sie rozrusza i okaze sie ze znow masz luzy po tygodniu i to jeszcze wieksze bo jak lezalo to tu przyrdzewialo tam zasniedzialo i chodzilo ladnie przez 3-4 dni potem siara..
tak wiec nie wiem czy to dobry pomysl kupowac na szrocie .
Regenaracja dobry pomysl . troche napewno polata jeszcze po dobrej regenracji . szczegolnie jak przypadkiem calkiem dostaniesz np gwarancje na pol roku .
( kiedys pan w zielonej gorze mi dal taka gwarancje na 6 miesiecy po regeneracji )

zajac
[Usunięty]

wogole to ktora civic ? bo w IC znalazlem w detalu do modelu 91-95 /1.5 1.6
nowa za 471 zl ( cena detaliczna)
producent LAUBER
symbol IC : LAU 69.0589
tak wiec moze warto nowa wsadzic ?
daj znac na priv jakie to autko to zobaczymy .

The Mc 
A co pan tu robisz?
[thy 'mek]

Regeneracja w Warszawie kosztuje 250zl.. Wiec moze warto nowa, tym bardziej ze chyba ktos u nas w klubei ma znizki w IC.
Zajac sprawdz prosze maglownice do Civica 1992-95 EG5 (VTi mialo wspomaganie a ja mam z wersji 1.5)

zajac
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Lut, 2008   

zerkam zerkam wiecej na PM ci naskrobalem zakopsaj jakis namiar szybszy do ciebie na PM np nr telefonu bo to najlatwiejsze ;)

Odpowiedz do tematu