auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Śro 14 Gru, 2005 xenony
Mam maly dylemat - mam mozliwosc zadarmo zalozyc u siebie xenony. Soczewki w moich obecnych lampach poprostu nieswieca najlepiej a jednak chcialbym cos widziec na drodze.
Plus jest taki ze nietrzeba przerabiac calej lampy tylko wymienic soczewki na takei co sa przystosowane do xenonu. Zgodnei z prawem musza byc spryskiwacze - da sie to zrobic - no i niestety mechanizm samopoziomujacy ktorego juz nieda sie zamontowac.
Xenony piekna sprawa slicznie swieca i dlatego to mnie tak kusi. Ale obawiam sie ze bede oslepial innych kierowcow (mimo ze przod ma dosyc nisko zawieszony).
No chcialbym poznac wasze opinie na ten temat
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Śro 14 Gru, 2005
ziom mój brat ma xenony w kilku autach wszystkie zakładane u Huberta bez samopoziomowania.. jedne w Hondzie HRV i żadne nie oślepiaja... nikt nie jest w stanie Ci tego sprawdzić czy się samopoziomują czy nie..
Wiesz o co chodzi z samopoziomowaniem - o to porętło którym regulujesz kąt świecenia światel. Ksenony są mocne i powinny miec automatyczne samopoziomowanie bo jak zapomnisz je wypoziomowac i załadujesz ludzi do tyłu to będa oślepiać innych. A zwykłe światła sa słabsze i tego nie wymagają...Czyli jak będziesz dbał o to że jak wsadziśz kartofle do bagaznika i będziesz ludziom xenonami po gałach świecił aby xenon był niżej.. a jak normaln ajazda to wyżej to nie ma problemu.
wniosek bierz je.. a jak nie chcesz to ja je wezmę za darmo
44FG [Usunięty]
Dodatkowo - jeśli jest soczewka to nie ma problemu z oślepianiem... Ustawiasz raz i tak jak saxorulez pisze - pamiętaj o przestawieniu w przypadku wożenia worka kartofli, lub trupa z szafy w bagażniku
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
A ile takie xenony kosztue albo bixsenony???Saxorulez moze znasz jakiegos chlopka co by takie cosik do saxo zrobil???i w jakiej cenie moje plany na przebudowe vts sa zarabiste tylko skad kase
A mi pan wladza sprawdzal samopoziomowanie, poprosil o zgaszenie silnika na zapalonych swialach i przekrecenie stacyjki. Widac wtedy ze sie poziomuja. Jakis douczony byl
Kazal siknac tez skryskiwaczami, na niesczescie jeden sie zapchal sie a drugi ledwo cieknie. Ale koles stwierdzil:" wazne ze instalacja fabyczna, spryski mozna zmieniac co miesiac"
I na tym sie skonczylo. O moj wydech sie nie przyczepil
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 15 Gru, 2005
Witam no to faktycznie kiszka z samopoziomowanie w Saxo chyba sie nieda tego zamontowac co??? a spryskiwacze??? tak samo kiszka szkoda sie bawic lepij kupic cos innego albo miec lampy na wymaine w bagazniku i wymienic w razie czego ;];]jakby nie pasowalo cos policjantowi.