Wysłany: Pon 13 Paź, 2008 [F] Nocny pociąg z mięsem
Nocny pociąg z mięsem
Midnight Meat Train, The (AKA Clive Barker's Midnight Meat Train) 2008
obsada: Bradley Cooper, Vinnie Jones, Brooke Shields, Leslie Bibb
reżyseria: Ryuhei Kitamura,
scenariusz: Jeff Buhler,
zdjęcia: Jonathan Sela,
muzyka: Robb Williamson, Johannes Kobilke
szczegóły: horror/thriller, USA, 2008, 98 min
premiera, dystrybutor: kino (Polska): 31 października 2008, Vision
strona oficjalna: www.midnightmeattrainthemovie.com
polska strona oficjalna: www.nocnypociagzmiesem.vision.pl
OPIS:
Kiedy najnowsze prace – prowokacyjne zdjęcia Nowego Jorku oraz jego mieszkańców nocą - walczącego o uznanie fotografa Leona Kaufmana zyskują zainteresowanie ze strony właścicielki jednej z czołowych galerii w mieście, zachęcony do większej śmiałości Leon postanawia ukazać ciemną stronę ludzkiej natury na nadchodzącej debiutanckiej wystawie . Wierząc, że wreszcie nadał swojej karierze właściwy tor, Leon rozpoczyna obsesyjne poszukiwania brudnych historii, które naprowadzają go na ślad seryjnego mordercy o imieniu Mahogany. Mahogany śledzi nocnych pasażerów metra a następnie dokonuje na nich makabrycznego mordu. Nieodparta fascynacja Mahoganym ściąga Leona, oraz jego poważnie zaniepokojoną dziewczynę Mayę stopniowo coraz głębiej pod powierzchnię ziemi, zwabiając ich ostatecznie w prawdziwą otchłań zła.
[opis dystrybutora kino]
Jeśli chodzi o moje wrażenia... kurde, całkiem fajnie się to oglądało
dosyć mroczne z dużą ilością mocno hardcorowych scen, ale ogólne wrażenia na +
chociażby na tyle, żeby tutaj o nim napisać a jednak po większości filmów tego typu nie chce mi się nawet zdania napisać, ten był jednak inny
Oglądałem na DivXie, ale w kinie efekt musi być dużo lepszy
Podsumowująć, niezła rzeźnia
pitter - włączyłem, obejrzałem poczatek i wyłączyłem bo hujowy sie wydawał. Ale jak mówisz ze niezły to lukne !!
rozkręca się z czasem
ja miałem wersję na 2 cd i włączyłem na chwilę tą drugą, fajny moment był to postanowiłem zobaczyć
ogólnie sieczka, jak ktoś lubi to polecam, ale nie ma jakiegoś większego przekazu
jak dla mnie lipa straszna.. szkoda czasu i kasy zeby isc na to do kina.. na poczatku smialem sie jak glupi (zwlaszcza ze sceny jak koles dostal mlotem w tyl glowy i wypadlo mu oko...) a potem mega sie nudzilem.. zero napiecia zero grozy, chu.jnia jak nie wiem co..
_________________ www.08PSS.pl - Cat Cams/ Fujita/ Magnaflow/ Milltek/ Momo/ Samco/ Woessner
Peugeot 206GT:
Stage I: 170,8 HP przy 6949 rpm/ 207,2 Nm przy 5186 rpm/ masa: 940 kg