auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009 [x] Egzamin na licencje ???
Mam pytanie w czwartek jest pierwszy termin egzaminu na Licencje w moim okręgu. Co trzeba umieć na taki egzamin bo z tego co widzę to kluby olewają szkolenia etc.. więc pozostaje się przygotować na własną rękę... Tylko pytanie co trzeb umieć, na co szczególnie zwrócić uwagę, jak wygląda taki egzamin, czy jest trudny czy to tylko taka formalność??? Dodam, że chodzi o licencje R2 jeśli to ma jakieś znaczenie.
proszę o jakieś konkretne odpowiedzi bo czasu mało...
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
Jak ja zdawałem w 2004 to wyglądało to dość komicznie wszyscy przy jednym stole każdy sobie do kartki zaglądał. na 20 kilka osób 2 nie zdały. Rok później było na odwrót zdały 2 .
Pytania: Musisz znać wszystkie tablice rajdowe oraz odległośći w jakich się np. umieszcza zapowiedź mety lotnej do mety lotnej, odległość min. od mety lotnej do mety stop. itp. itd.
Pytania czasami są absurdalne w stylu ile może mieć reklama na tylnej szybie przy dachu - 8cm. na przedniej szybie jest to 10cm. Wiem że jeszcze były pytania jaką grubość musi mieć pałąk główny klatki - dla mnie bzdurne pytanie.
Myślę że Chrzanek tu więcej pomoże, jako sędzia jest bardziej na bieżąco.
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
jak zdawalem na slasku pamietam ze bardzo walkowany byl tam zalacznik J.
stopki klatki, sruby, co i jak. w krakowie jak zdawala zona bylo bardzo luzno
natomiast tu konikiem byla procedura wypadkowa... ogolnie to nie da sie tego
oblac