auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009 Opel Corsa A GSI
Mam sentyment do tego auta a dzisiaj widzialem takie na sprzedaz, troche zmeczone zyciem (czerwony lakier wyblakl), poza tym z zewnatrz wygladalo calkiem niezle, srodek do wyczyszczenia. Stoi za 550euro, rdzy brak i tak sie zastanawiam czy go nie kupic. Na poczatku lat 90tych mama kupila taka corse gsi ale niestety po przeprowadzce do polski nam ukradli...
Pytanie jest proste: warto sie w to ladowac? Chcialbym uslyszec jakies konstruktywne odpowiedzi
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009
poł wałbrzycha rajdowego tym latało, czy warto- nie wiem tak szczerze bo nigdy nie maiłem okazji porównać tego z 205 gti. Do kjsów napewno zabawka fajna bo częśći za grosze, bo auto tanie więc nie szkoda tłuc po wyrypach, na codzień chyba jednak już troche zbyt archaiczne i męczące.
Pozdro z nad książki HEJ !
auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wielkie dzieki za odpowiedzi. Jak znajde czas w ten weekend to moze przedzwonie do kolesia zeby ja obejrzec i wtedy sie zastanowie. W sumie w planach bylo saxo albo 106, moze warto zostac przy pierwszym wyborze, zobaczymy
Jeszcze raz dziekuje!
auto: Reno
silnik:: 2.5
moc: 115km Pomógł: 16 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Warszawa
iQ... napisał/a:
Wielkie dzieki za odpowiedzi. Jak znajde czas w ten weekend to moze przedzwonie do kolesia zeby ja obejrzec i wtedy sie zastanowie. W sumie w planach bylo saxo albo 106, moze warto zostac przy pierwszym wyborze, zobaczymy
Jeszcze raz dziekuje!
No chyba `nie ma co porównywać. Być może tylko czesci gratów. Opel zaraz przerdzewieje i ząłmie sie w pół.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Śro 03 Cze, 2009
KarQ napisał/a:
Tylko, że taka Corsa ma problem ze skręcaniem
Jedynie na japońskich oponach.
Na Michelinach skreca jak po szynach.
Co do Corsy GSI to wiem że ph2 i ph3 zbierało smary od konkurencyjnych autek.
Jak sobie dawała rade ph1 pojęcia nie mam ale chyba z takich babć to wolałbym fieste XR2 lub Puga205
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 03 Cze, 2009
mogę coś powiedzieć w tym temacie bo takową jeździłem i nawet w budowie uczestniczyłem (nie będę się przecież przechwalał, że budowałem bo to bez sensu a i tak nikt nie uwierzy ).
w każdym razie buda musi być naprawdę solidnie obspawana, ustawina geometria, koniecznie BETON zawieszenie kubły i na KJS-ach można się bić w pierwszej 5.
cholernie szybka maszyna, jest pewien problem z rozstawem osi, jest ciut za mały i czasami trzeba się napocić machając kierą.
ale jak mawiali przedmówcy, już lepiej 205GTI a najlepiej idź w 106.
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY