Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Pon 20 Gru, 2010
meganka naklepie na 100% taką 206, myślę że bardzo porównywalnie będzie ze 106, jeśli nie z przodu przy wyższych prędkościach
tyle że kiepskie jest miejsce za kierownicą, chyba że by zainwestować w kubeł, bo w serii siedzi się za wysoko
ale silnik jest na wielki plus i bardzo fajnie reaguje na mody
masa meganki 1150, ale można wg mnie bardzo dużo urwać
zapytaj marcela jak mu się jeździło tą jego, on miał wybebeszoną z kubłami
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
ja ci moge odpowiedziec co jest szybsze na wprost, kiedys sprawdzałem.. Moje saxo (seria) + Peugeot206 S16 2.0 16V (tez ponoć seria) -> co do centymetra rowno
auto: DS3 THP
silnik:: 1.6T
moc: 156km Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2009 Skąd: Tarnów
jak byłem na kupnie samochodu to tez rozwazalem 206 s16, ale po przejazdzce nim stwierdziłem ze saxo duzo fajniejsze. przyspieszenie odczuwalnie lepsze w saxo i bardziej nerwowe co lubie:)
jak brakuje kasy na generalke to patrz po klasach - jakąś klasę do swojego budżetu powinno dać radę dopasować - zwróć uwagę na pojemność silnika, bo zakladam ze chcesz powalczyc przynajmniej w klasie (lepiej nie otwierac klasy pojemnosciowo tylko ją zamykać). Zobacz jakie auta wygrywają w klasie która pasuje pod Twoj budżet i wtedy pewnie okażę się że za dużego wyboru nie ma
saxo 1.6 a 206 2.0 to przeważnie dwie różne klasy i dlatego porównywanie tych aut ze sobą jest bez sensu - jeśli już, to porównuj te auta do samochód z tej samej klasy
jak brakuje kasy na generalke to patrz po klasach - jakąś klasę do swojego budżetu powinno dać radę dopasować - zwróć uwagę na pojemność silnika, bo zakladam ze chcesz powalczyc przynajmniej w klasie (lepiej nie otwierac klasy pojemnosciowo tylko ją zamykać). Zobacz jakie auta wygrywają w klasie która pasuje pod Twoj budżet i wtedy pewnie okażę się że za dużego wyboru nie ma
saxo 1.6 a 206 2.0 to przeważnie dwie różne klasy i dlatego porównywanie tych aut ze sobą jest bez sensu - jeśli już, to porównuj te auta do samochód z tej samej klasy
na trackdayach hh nie ma klas:D
a np na super oesie nie ma znaczenia czy do 1,6 czy do 2,0... szybkie hondy i sporty robia podobne czasy:D auto ma byc szybki jak na nie evo, sti, m3:D