Temat w którym moglibyśmy się podzielić własnymi doświadczeniami nt odbudowy aut z duszą. Wiadomo, nie chodzi tu o znalezienie blacharza czy lakiernika, bo tego akurat jest w brud wszędzie dookoła, lecz o sposoby renowacji, informacje nt części,palety kolorów karoserii, tabele części zamiennych,dane techniczne, schematy etc, etc. Może ktoś z Was ma jakieś znajomości w tej dziedzinie, lub może polecić jakąś firmę. Zapraszam do wypowiedzi.
auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Śro 05 Sty, 2011
Pan Piotr, który budował moją szkodę zajmuje się takimi rzeczami. Od podstaw robi sam cała robote mega perfekcyjnie. Aktualnie siedzi w Walimiu. Jak przyda się kontakt do niego proszę pisać
poszukam CD z materiałami z renowacji i cos wrzuce
Mój wujek odbudowywał Triumpha Mayflower , auto przyjechało z uk i po naprawie tam wróciło , Wiem ze lakierowanie blacharka itd wszystko było robione przez znajomych z okolic Nidzicy , jezeli Masz jakies konkretne pytania to wal , może uda mi sie pomoc
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
To moje takie ciche małe marzenie otworzyć kiedyś taki warsztat zajmujący się ratowaniem takich klasyków naprawdę starch tzn lata 50-60-70 jak i takich jak 106 Rallye I czy 205 GTI... Wtedy byłbym naprawdę spełniony Niemy super temat będę czytał z ogromną ciekawością
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Z racji tego,że siędzę w AK Morskim w sekcji zabytków, to dużo się o tym rozmawia,dużo się też już na oczy widziało,już nawet prawie jedno auto się własnymi i znajomego ręcyma ratowało - temat rzeka
Ale również służę pomocą,mogę się popytać wielu ludzi co i jak gdy przyjdzie potrzeba
auto: jakieś jest
silnik:: też jest
moc: ???/???km Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Skąd: Tychy
Wysłany: Czw 06 Sty, 2011
Jak już ktoś tu wrzucił inne auto, to zapraszam do linku w podpisie i do zakładki projekty. Tam zdjęcia formuły Promot 84, z odbudowy którą sami przeprowadziliśmy.
mój wujek swego czasu bawil się w odnawianie starych motorów, przy czym nie raz mu pomagalem. Teraz niestety nie ma czasu i motory stoją gdzieś po szopkach, a z ciekawszych to jest DKW (nie pamietam teraz modelu) z 36r w orginalnym stanie, paląca i jeżdżąca i węgierska pannonia z koszem bocznym
Ja mam gdzies schowanego komara na pedały z 67r, ale tez nie mam narazie czasu sie nim zajac W garażu obecnie zimuje celica z 79r, ale buda w bardzo kiepskim stanie więc chyba pójdzie na żyletki, chociaż bardzo mi jej szkoda
auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Czw 06 Sty, 2011
Ja też bym sobie chętnie coś odbudował , ale to może kiedyś i coś w tylu jak Łukasz czyli 205 GTI, 106 Mk I itp.. ( swoją drogą na Discovery jest taki program gdzie gość na wyspach kupuje różne ciekawe samochody, troszkę poprawia i sprzedaje.. )...
Mam kilku znajomych którzy pasjonują się starymi Toyotami, jeden ma Starlet S z 83 ( mistrz wyścig fura), drugi ma jakieś Stare Corolki jedna KE70 inna to jakieś kombi, jeszcze inny kolega ma Corolke KE70 z napędem (silnik, skrzynia,most) z AE86, jego brat ma AE86 z napędem z S13, i Deltę..
Ogólnie ostatnio zajarali mnie starszymi Japończykami RWD i już chodzi mi po głowie nowy projekt, ale pierwsze muszę skończyć 106