Nadmienie, ze byłem przy zakupie i testach tego auta w Belgii w 2007r.
Wtedy było kupione jako Kit Car na 4 trąbkach. Oryginalny MG MOTORSPORT.
Tamten Set-up musiał byc jednak zlikwidowany na potrzeby naszych przepisow klasy A7 w RPP.
Jako Kit Car auto miało ponad 220km i lało N-kowego Lancera na starcie!
W Polsce przejechało tylko 3 OS-y Mazowieckiego 2008, dlaczego tylko 3, odpowiem na PW.
Auto moze wrocic do KiT- Cara w kazdej chwili, gdyz zestaw trąbek lezy na połce i czeka na przyszłego własciciela myslę, ze w cenie auta.
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Nie 25 Lis, 2012
fura kozak tylko trochę mało popularna co na pewno odbija się na dostępności części.
Cytat:
w Polsce 1 start w W-wskim 2,5 oseu. Wycofanie z powodu przegrzania silnika
(niedokręcona obejma węża ukł.chłodzenia - szkolny błąd mechanika)
To tak pokrotce:-)
Do tego zapchanie katalizatora poprzez stopienie prowizorycznych wyciszen, ktore zostały załozone aby wyciszyc auto na BK. Niestety z wrazenia debiutu i obsługi przez "amatorow" wyciszenia nie zostały wyjęte z wydechu przed pierwszym OS-em i silnik poprostu się skonczył.
Na tą chwilę załozona jest pełna kucizna, ktora przyszła prosto z MG z Anglii.
Silnik jest na dotarciu i nie wystrojony dlatego dysponuje mocą w okolicach serii. Wałki trzeba ustawic, DTA wystroic itp, ale to juz przyszły własciciel musi zrobic sam w zaleznosci do czego chce to auto przygotowac.
Jesli sie nie sprzeda do konca roku, prawdopodonie zostanie przygotowane i pojedzie za granicę. Niestety nie mozna ceny obnizac w nieskonczonosc, jakies granice przyzwoitosci muszą pozostac
Jesli ktos kupi ode mnie RC-ka, te MG juz jutro moze stac u mnie