Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Mały Morderca vs pulkownik Kolonel vs Carrera 4
Autor Wiadomość

JIMEK
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Gru, 2007   Mały Morderca vs pulkownik Kolonel vs Carrera 4

Swiezutki jak rosa o poranku. Niczym babie lato badz lato na babie. Jak te frytki w tej slynnej budce w Brukseli. Niczym Brukselka w zupie w Marakeszu. Tak swiezy ze az Dziendobry TVN!
Ale dosc o nim, porozmawiajmy o mnie.
Pisze, pisze pisze, i nagle sru do samochodu - mam 32minuty na wycieczke centrum - piaseczno. Jade normalnie bez falbanek. Bo Jim Głodniak. Fak. Mam jakas salate? nihujaa. Gdzie tu bankomat? Kurde moglbym miec cos bo nic nie zjem, a dobrze by bylo... zara moze w palcie cos sie wala. o, no i jest! 20zlociszonow. styka. Bach juz zawinalem do pulkownika kolonela (cos jak krolik Bunny) Sandersa. dwa tłistery bez pomidora, tylko bez pomidora i kolke. 19.90 sie nalezy Ha! mam! :D PIEKNIE dziekuje! Wyjezdzam jakis cienias z przelotem zabzyczal a ja tu juz na nielegalu jedna reka jestem juz w polowie tłistera, druga obsluguje wajche i tak sobie mysle, no tym razem jemu daruje. Czujac sie jak renegat z tym twisterem w garsci przemierzam otchlan trzypasmową, dzwoni jeszcze telefon. Jadac dosc wolno i bezwiednie lapie mnie swiatlo nikczemne. Kretynskosc sytuacji wisi w powietrzu kiedy to pomyslalem z zarciem w gębie - no to teraz poprosze jeszcze jakas propozycje nie do odrzucenia.
Podjezdza czarne Porsche.

ooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzz..... JEDZENIA SIE NIE PRZERYWA!!!! Nożesz kurrrr... :D twister juz w rekach zlozonych do oklasku, juz ubity jak sniezka gdzies w prawo odrzucilem szybko przelknalem i sie usmiecham :) do losu :D gosc jakis mlody. na poczatku nie skojarzylem, mysle sobie eh tam jakis boxter pewnie (bo stal tak troche za mna wiec juz sie tak nie ogladalem) moze gosc go wygral w jak oni hujowo spiewaja albo cos :) ruszylem szybciej od niego i nie jedzie, no to na niego zaczekam i odpuscilem no wiec jak dal w palnik to tylko przeczytalem CARRERA 4 (eeeeeeeehh kurwa moglem jechac.) no i tak jakos sie trzymam, ze dwie trzy dlugosci ale pewnie gosc myslal ze nie bedzie mnie w ogole. Napieram za nim w kazdym razie, doszedl ruch albo my jego i tam okazalem sie bystrzy :> :> :> pach pach pach i juz jestem na pasie ktory sie konczy ale za to pierwszy. to samo miejsce gdzie kiedys czekal na mnie matschke z sr. We wstecznym juz go widze, przedostal sie i juz staje za mna dokladnie tak jak ja kiedys. Teraz juz wiedzialem ze jade na stowe. A nawet na stodziesiec - wiec zaczalem sie hamsko toczyc jak sie mialo zapalic :) jakos trzeba sobie pomagac. Zapalilo sie, jedziemy, gosc albo mnie nie docenial albo przecenial porszaka i bal mi sie wjechac w dupe albo uznal ze nie musi palowac zeby mnie minac - tak jak poprzednio jak odpuscilem (moze myslal ze to juz bylo na 100) Opor stawialem dokladnie jak przy STI vol.1 I tak samo jak wtedy wale po swojemu koncentruje sie zeby dobrze jechac i czekam az mnie minie. Widze ze idzie ciezko jakos ostatnio czuje delikatnego mula no i za tego piepszonego killa z sti mam nalane az po korek rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................
ale nic-to (radio maryja uratuje polski hiphop) NAPARZAM! zapinam 3. 20, 30, 40 jestem jeszcze z przodu (!!) przy okolo 50 dobil do mnie i zaczal mnie mijac powoli. praktycznie od razu odpuszczamy (btw jest jeszcze jasno i sucho) ale dobijamy do ruchu.
Czyzby zdziwko? czy moge juz skonczyc strawe, panie? (w sumie tak nie pomyslalem bo pyszny nie jestem) :D
Oczywiscie sie zapala kolejne czerwo i wszyscy tak przelatuja na nim ze stajemy znowu jako pierwsi. aaaaaaaargh.
Gosc stanal znowu troche za mna tak ze jego twarz byla zaslonieta jego slupkiem (SPRYTNE!!!!) :D a ja jakto ja, nie chcialem jakos tam pokazywac ze rucham jego stara albo cos tylko sie dobrotliwie usmiechnac :) otwieranie szyby tez nie jest w moim stylu wiec dobrze. Nie to nie :D bez zenady.
szykuje sie do kolejnego bo teraz to juz na serio. napinam, obroty, troche slysze pikawe (adrenalinka przyjemna rzecz) i zielone. znowu to samo teraz obaj wiemy ze jedziemy juz na maksa, nic nie stoi na drodze no i obwachiwanie juz bylo. Ruszam i nie patrze gdzie on, tylko znowu sie przykladam do swojej roboty. jedynka nawet niezla trakcja (opony na przodzie powinienem juz wymieniac powoli takze semislicki), dwojka, seta, trzymam sie ODZIWO (osz ty dziwko!), nie uciekl na starcie, ale goni juz mnie suka, 20 jeszcze jestem z przodu, dobija patrze na licznik kiedy mnie minie zeby moc sie kolegom pochwalic z sumieniem preczistym- 40. potem dolozyl jeszcze poltorej dlugosci i odpuscilismy. W miedzy czasie minelismy szalonego cieniasa z przelotem :D

zdarzylem odziwo do studia idealnie o czasie, spalanie srednie od skasowania licznika przy legendarnym juz killu z sti vol.2 17litrow :) jea! siet!

8) nie mysle o wyniku bo z czym do ludzi ale przyjemnie bylo, nie powiem, mimo ze niezdrowo :D no i se fotel ten po prawicy upaćkałem. Na szczescie nie kałem.

YO!

206 Gti 
bulion czy brulion?
Ulubieniec forum

auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km

Wysłany: Sob 08 Gru, 2007   

Wow!! Czyta sie Super .. Gratuluje Tekstu ..

Co to wyniku .. pojedynku .. co moge powiedziec..

Szok ... !!!!!!!!!!

gratuluej1

Misiek_lbn 
Aż żal się spieszyć na tym forum
victory is mine !

auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km

Jimmi, brak słów żeby opisać poetyckość Twojej twórczości, oraz niesamowite utrzymywanie w napięciu :D
świetny opis, no i gratuluje napsucia krwi kierownikowi prosiaka ;)

ps. (jakże by inaczej) jakie osiągi ma Twój MCS ??
bo jesli to jest w stanie ganiać subaraki, prosiaki, to ja nie wiem :O

JIMEK
[Usunięty]

no nie no zaraz, tutaj to daleko od wygrywania, ale lubie to ze jak patrze na miniaka to wiem ze jest w nim cos czego nie wie kazdy :) to jest taka flagowa cecha hothatcha. jezdzisz nim po bulki, wyglada troche lepiej niz zwykly hatchback ale jak wezmiesz go do lublina albo porownasz do aut stricte do sportu na ulicy to zle nie jest :) sam sie czasami zaskakuje :)

co do opisu to... hm... jakby to powiedziec. jestem badz co badz w pracy wiec pisane troche na szybko :) ale tutaj sytuacja sie sama broni :)

ale dzieki! :) jak wiadomo ja wiem jak bylo, a opisuje to dla was wiec jak sie podoba to o to chodzilo :) enioiyt!

sprawdze jeszcze tego porszaka co to za osiagi i wracam do roboty :)

Misiek_lbn 
victory is mine !

http://www.zeperfs.com/ma...d3=309&Id4=307&
czystko papierkowe porównanie, MCS, Carrera 4 250KM, 300KM i 320KM ;)
tym bardziej rispekta 8)

JIMEK
[Usunięty]

CARRERA 4

Max. output 325.5 PS (321.0 bhp) (239.4 kW)
@6800 rpm
Max. torque 370.0 Nm (273 lbft) (37.7 kgm)
@4250 rpm
Maximum rpm 7300 rpm
Coolant Water
Specific output 89.3 bhp/litre
1.46 bhp/cu in
Specific torque 102.89 Nm/litre

0-100km/h 5.10s
0-100mph 11.30s
Drive AWD

JIMEK
[Usunięty]

sprawdzilem budy i te speki co wkleilem to wyglada na to ze to byla carrera 4 2005r.

czemu dales rozne moce? byly rozne? no bo jest jeszcze 4S ale to jest juz jest konkret.

Misiek_lbn 
victory is mine !

Jimek, z tego co widać na zeperfs są 4 wersje silnikowe, 250, 300, 320, 325 koni, w linku pokazałem porównanie z trzema słabszymi

a MCS od czego zależało czy miał 167, 170 czy 175 kucy ??
bo jakieś takie możliwości są do wyboru

Misiek_lbn 
victory is mine !

http://www.zeperfs.com/ma...=1314&Id3=1482&
Twój to która wersja ??

JIMEK
[Usunięty]

kompresor pierwsza generacja - 163 sprzed lift 170 po, turbo 175.

zeperfs czasami dziwne rzeczy podaje ale mozna zawsze zobaczyc. to byly rozne wersje mocowe CARRERY 4 z 2005 roku?

JIMEK
[Usunięty]

moj jest 1gen po lifcie ale zeperfsy nie przewiduja 235KM :)

Misiek_lbn 
victory is mine !

a skąd wiesz ze to 2005 rok był ??
chociaż chyba poprzednie lata nie miały napisy Carrera 4
sory ale nie znam się na prosiakach :\
http://www.porsche.com.pl/index.php?id=1427
dałeś radę dojrzeć czy to manual czy TT ?? :) )

JIMEK
[Usunięty]

nie wiem czy automat czy nie. ale bude wlasnie poznalem po zdjeciach przed chwila. jak w zeperfsie nie da sie odroznic ktory miniak to ktory rocznik to carrery tez nie odroznimy

tak czy siak juz mniej wiecej wiem ze dosc realistycznie to szlo nie tam ze mimo sytuacji odpuszczal. oczywiscie na bank nie robil burnoutow na starcie bo bym nie wychodzil z przodu

Rudello 
Nazywam się Bond...

auto: clio sport
moc: 171km

Smacznieee.... :)
prosie, sedes, beczka.... pfff :D hothatch rulez!!

EDIT:

M5 PiTTa jest fajna :*

qbus 
Witamina A..

auto: Civic FN2
silnik:: K20Z4
moc: 201km

a co zrobiles z cola?

Odpowiedz do tematu