Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Światła przeciwmgielne VTS
Autor Wiadomość

fydi 
Oświadczam - donosiłem do SB

auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008   Światła przeciwmgielne VTS

Chciałem dzisiaj podłączyć światłą przeciwmgielne z przodu, ale nie mam do czego. Jak znaleźć kabel i czy on w ogóle istnieje? Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak to u niego wygląda? Wydawało mi się, że wszystkie saxo vts mają fabrycznie montowaną instalację do tych świateł?

p106rallye
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Lut, 2008   

Nie wiem jak w VTS'ie ,ale podejrzewam ,że tak samo jak w s16, światła w zderzaku to nie przeciwmgielne ,a dalekosiężne i włącza się je razem z długimi.

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

w 205gti też tak jest

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

p106rallye napisał/a:
ale podejrzewam ,że tak samo jak w s16, światła w zderzaku to nie przeciwmgielne ,a dalekosiężne i włącza się je razem z długimi.

COś podobnego ??
Naprawde ??
W 205 to wiem bo widziałem u Kubasa, ale w 106 ??

W saxo były światła przeciwmgielne na 100%. Ja swoje sprzedałem Saxorulezowi...

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

W saxo zdecydowanie pzeciwmgielne świecą kótko i mocno na boki, przydają się na ciemnych dróżkach.
Ale z tymi dalekosiężnymi w pugu to super opcja jak to swieci? daje tez troche wiecej światła na boki? czy tylko tak jak długie?

qbus 
Witamina A..

auto: Civic FN2
silnik:: K20Z4
moc: 201km

No ja tez mialem dalekosiezne z zderzaku, jeden sie rozbil to wykrecilem oba :) hehe mniejsza masa... a czy daje... no jasne ze daje zawsze to dodatkowa para swiatel.

kubas 
DJ Sparky
205 RULA !

auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km

Heheh swieca fajnie takie dalekosiezne :) Chrzanek widzial jak wracalismy z wawy :) W psa ogolnie taki patent kiedys byl. I chyba nawet nie mozna bylo wlozyc przeciwmgielnych bo sie na przegladzie mogli doczepic o nie seryjna instalacje a tak podpinasz sie pod seryjne zlacza i masz dalekosiezne :) W kazdej 205 tak jest a w 106 pewnie ph I. Pozniej chyba z tego zrezygnowali i sa przeciwmgielne.

p106rallye
[Usunięty]

W zwykłej 106 są przeciwmgielne i przełącznik zespolony ma taką opcje włączania.W wersji sport są dalekosiężne właczane z długimi.A świecą zajebiście ;) Myślałem ,że w saxo jest tak samo jak w 106 :F

fydi 

To już wszystko się wyjaśniło... oprócz tego, że ja nadal nie wiem jak je podłączyć :'(
Jak jest poprowadzony ten kabel do tych świateł?

CHRZANEK 
bzuuummmmmmmmmmmm
Dr Prof.

auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008   

W moim saxo kable do halogenów biegły pod dolną belką pasa przedniego.
ALe jeżeli nie masz tam żadnych wolnych kostek to trzeba sprawdzić od drugiej strony.
Halogeny obsługiwane są przekaźnikiem, a przekaźniki znajdują się w zewnętrznej skrzynce bezpieczników która jest na lewym nadkolu (niedaleko górnego mocowania lewego Mc persona)
Ale niestety nie powiem Ci który to przekaźnik bo np u mnie nie ma żadnych "ideogramów" - wszystko jest pewnie w instrukcji obsługi której też niestety nie mam...

fydi 

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008   

CHRZANEK napisał/a:
W moim saxo kable do halogenów biegły pod dolną belką pasa przedniego.
ALe jeżeli nie masz tam żadnych wolnych kostek to trzeba sprawdzić od drugiej strony.
Halogeny obsługiwane są przekaźnikiem, a przekaźniki znajdują się w zewnętrznej skrzynce bezpieczników która jest na lewym nadkolu (niedaleko górnego mocowania lewego Mc persona)
Ale niestety nie powiem Ci który to przekaźnik bo np u mnie nie ma żadnych "ideogramów" - wszystko jest pewnie w instrukcji obsługi której też niestety nie mam...

Thx. Już wiem, że tego kabla nie mam :( Przekaźnik tylko jeden mam w skrzynce. Pewnie trzeba będzie zrobić instalacje całą od nowa. ehhh

stux
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008   

fydi napisał/a:
To już wszystko się wyjaśniło... oprócz tego, że ja nadal nie wiem jak je podłączyć :'(
Jak jest poprowadzony ten kabel do tych świateł?

Dobrze, ze nie wiesz :) Lepiej w ogole ich nie montuj. Po co jezdzic jak ukrainiec, swiecac nimi ludziom po oczach w normalnych warunkach. Uwazam ze i we mgle tez niewiele daja ... zbedne kg, dalekosiezne to duzo lepsze rozwiazanie.

Bart 
HEJTER

auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm

stux napisał/a:
Dobrze, ze nie wiesz :) Lepiej w ogole ich nie montuj. Uwazam ze i we mgle tez niewiele daja ... zbedne kg, dalekosiezne to duzo lepsze rozwiazanie.

Dobrze prawisz :faja: Nie spotkałem samochodu, w którym mgielne światła dawałyby jakiś konkretny efekt, zazwyczaj świecą szeroko i bardzo blisko, nie dalej niż kilka metrów od samochodu. Możnaby próbować jeździć we mgle z szybkością rzędu 20km/h, bo więcej trochę strach.
Najczęściej mgielne światła widuję w użyciu w rozmaitych lanspojazdach lansmłodzieńców, w 99% przy dobrej widoczności ;D

mi 
Stawiam wszystkim ....

auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm

to ja może nieco OT - ostatnio przypadkiem się natknąłem na marzenie każdego buraczka - światła dzienne montowane w miejscu przeciwmgielnych i jak one wyglądające - cały dzień można się lansować, na dodatek na pełnym legalu! (wesem 4 panda: http://sklep.wesem.pl/go/...d841a85062457e8 ).

Grzesiek VTS 
You cant handle the truth!
Czy to jest saxo ??

auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008   Re: Światła przeciwmgielne VTS

fydi napisał/a:
Chciałem dzisiaj podłączyć światłą przeciwmgielne z przodu, ale nie mam do czego. Jak znaleźć kabel i czy on w ogóle istnieje? Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak to u niego wygląda? Wydawało mi się, że wszystkie saxo vts mają fabrycznie montowaną instalację do tych świateł?

jak cos to tel do mnie i juz po sprawie :) albo PRV :) naprawimy zrobimy :)

Odpowiedz do tematu