auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 15 Lut, 2008 Światła przeciwmgielne VTS
Chciałem dzisiaj podłączyć światłą przeciwmgielne z przodu, ale nie mam do czego. Jak znaleźć kabel i czy on w ogóle istnieje? Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak to u niego wygląda? Wydawało mi się, że wszystkie saxo vts mają fabrycznie montowaną instalację do tych świateł?
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Pią 15 Lut, 2008
Nie wiem jak w VTS'ie ,ale podejrzewam ,że tak samo jak w s16, światła w zderzaku to nie przeciwmgielne ,a dalekosiężne i włącza się je razem z długimi.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
w 205gti też tak jest
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
W saxo zdecydowanie pzeciwmgielne świecą kótko i mocno na boki, przydają się na ciemnych dróżkach.
Ale z tymi dalekosiężnymi w pugu to super opcja jak to swieci? daje tez troche wiecej światła na boki? czy tylko tak jak długie?
No ja tez mialem dalekosiezne z zderzaku, jeden sie rozbil to wykrecilem oba hehe mniejsza masa... a czy daje... no jasne ze daje zawsze to dodatkowa para swiatel.
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Heheh swieca fajnie takie dalekosiezne Chrzanek widzial jak wracalismy z wawy W psa ogolnie taki patent kiedys byl. I chyba nawet nie mozna bylo wlozyc przeciwmgielnych bo sie na przegladzie mogli doczepic o nie seryjna instalacje a tak podpinasz sie pod seryjne zlacza i masz dalekosiezne W kazdej 205 tak jest a w 106 pewnie ph I. Pozniej chyba z tego zrezygnowali i sa przeciwmgielne.
p106rallye [Usunięty]
W zwykłej 106 są przeciwmgielne i przełącznik zespolony ma taką opcje włączania.W wersji sport są dalekosiężne właczane z długimi.A świecą zajebiście Myślałem ,że w saxo jest tak samo jak w 106
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008
W moim saxo kable do halogenów biegły pod dolną belką pasa przedniego.
ALe jeżeli nie masz tam żadnych wolnych kostek to trzeba sprawdzić od drugiej strony.
Halogeny obsługiwane są przekaźnikiem, a przekaźniki znajdują się w zewnętrznej skrzynce bezpieczników która jest na lewym nadkolu (niedaleko górnego mocowania lewego Mc persona)
Ale niestety nie powiem Ci który to przekaźnik bo np u mnie nie ma żadnych "ideogramów" - wszystko jest pewnie w instrukcji obsługi której też niestety nie mam...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008
CHRZANEK napisał/a:
W moim saxo kable do halogenów biegły pod dolną belką pasa przedniego.
ALe jeżeli nie masz tam żadnych wolnych kostek to trzeba sprawdzić od drugiej strony.
Halogeny obsługiwane są przekaźnikiem, a przekaźniki znajdują się w zewnętrznej skrzynce bezpieczników która jest na lewym nadkolu (niedaleko górnego mocowania lewego Mc persona)
Ale niestety nie powiem Ci który to przekaźnik bo np u mnie nie ma żadnych "ideogramów" - wszystko jest pewnie w instrukcji obsługi której też niestety nie mam...
Thx. Już wiem, że tego kabla nie mam Przekaźnik tylko jeden mam w skrzynce. Pewnie trzeba będzie zrobić instalacje całą od nowa. ehhh
stux [Usunięty]
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
fydi napisał/a:
To już wszystko się wyjaśniło... oprócz tego, że ja nadal nie wiem jak je podłączyć
Jak jest poprowadzony ten kabel do tych świateł?
Dobrze, ze nie wiesz Lepiej w ogole ich nie montuj. Po co jezdzic jak ukrainiec, swiecac nimi ludziom po oczach w normalnych warunkach. Uwazam ze i we mgle tez niewiele daja ... zbedne kg, dalekosiezne to duzo lepsze rozwiazanie.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
stux napisał/a:
Dobrze, ze nie wiesz Lepiej w ogole ich nie montuj. Uwazam ze i we mgle tez niewiele daja ... zbedne kg, dalekosiezne to duzo lepsze rozwiazanie.
Dobrze prawisz Nie spotkałem samochodu, w którym mgielne światła dawałyby jakiś konkretny efekt, zazwyczaj świecą szeroko i bardzo blisko, nie dalej niż kilka metrów od samochodu. Możnaby próbować jeździć we mgle z szybkością rzędu 20km/h, bo więcej trochę strach.
Najczęściej mgielne światła widuję w użyciu w rozmaitych lanspojazdach lansmłodzieńców, w 99% przy dobrej widoczności
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
to ja może nieco OT - ostatnio przypadkiem się natknąłem na marzenie każdego buraczka - światła dzienne montowane w miejscu przeciwmgielnych i jak one wyglądające - cały dzień można się lansować, na dodatek na pełnym legalu! (wesem 4 panda: http://sklep.wesem.pl/go/...d841a85062457e8 ).
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 19 Lut, 2008 Re: Światła przeciwmgielne VTS
fydi napisał/a:
Chciałem dzisiaj podłączyć światłą przeciwmgielne z przodu, ale nie mam do czego. Jak znaleźć kabel i czy on w ogóle istnieje? Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak to u niego wygląda? Wydawało mi się, że wszystkie saxo vts mają fabrycznie montowaną instalację do tych świateł?
jak cos to tel do mnie i juz po sprawie albo PRV naprawimy zrobimy