poliuretany zakładaj w wahacze od wewnątrz.spłaszczenie powinno ułożyć się pod górną krawędz (wywinięcie blachy),kołnierze tulei zrobią Ci rozstaw w gniazda kołyski gdy je max dociśniesz żeby przylegały do wahacza,potem tylko wciśnij tulejki stalowe (lekko je posmaruj )to łatwiej się wślizną do wnętrza żółtych gum
ps dzieki za info o smarowidle rozumiem ze smarowidlo tak jak powyzej na tuleje metalowae tak ??
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008
tak, ale dla pewności mażnij też lekko po zółtej gumie, widzę że powierzchnia w twoich gumach jest gładka co przyśpiesza "wysmarowanie" się smarowidła i skrzypienie. Dlatego warto zadbać o to aby smarowidło było dobrze rozprowadzone co uchroni ciebie przed skrzypieniem
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008
wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput.
wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput.
witam ale te co ja mam sa do renault 5 wiec raczej moj wymiar nie pomoze
a tulejka stalowa jak ja na suchow chialem wepchnac to z delikatnym oporem ale da sie ja wepchnac gorzej z wyjeciem
nawet tez żel czy klej nie pomagaja .... i tak te gumki zaczynaja skrzypiec po jakims czasie .... bardzo wazne zeby jednak uzyć sporo smaru, bo niestety te gumeczki maja tendencje do twardnienia i juz spotkalismy sie ze po 1,5 roku uzytkowania najnormalniej w świecie sie wytarły w górnym wahaczu i pojawił się luz.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Śro 12 Lis, 2008
wasq napisał/a:
GeKo napisał/a:
a tulejka stalowa jak ja na suchow chialem wepchnac to z delikatnym oporem ale da sie ja wepchnac gorzej z wyjeciem
jutro pomierze ta stalowa tulejke
ps. dopiero teraz zajarzylem co przeczytalem
Mnie chodzi tylko o wymiar wewnętrzny tej gumowej,
Na oko wyglądają te tuleje tak samo jak do Clio II. Mnie zostały z poprzedniego Clio te tuleje i zastanawiam się czy je wkładać. ( u mnie ta tulejka w samą gumę jak nie jest w wahaczu wchodzi dosyc luźno.
a czy nie power flex dawał dożywotnią gwarancje na swoje produkty ??
podbno tak, niestety w CRXie sie wytarły w górym wahaczu z przodu (i teraz nie wiadomo czy zle zostały zamontowane czy jak... w kazdym badź razie sie "wytarły")
jutro pomierze ta stalowa tulejke
ps. dopiero teraz zajarzylem co przeczytalem
Mnie chodzi tylko o wymiar wewnętrzny tej gumowej,
Na oko wyglądają te tuleje tak samo jak do Clio II. Mnie zostały z poprzedniego Clio te tuleje i zastanawiam się czy je wkładać. ( u mnie ta tulejka w samą gumę jak nie jest w wahaczu wchodzi dosyc luźno.
witam tulejak metalowa po zewnetrznej ma 19mm
guma plus minus 18,5mm