auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008
Ja muszę koniecznie sobie taka płytę sprawić. Nawet mm gościa, który by mi to potencjalnie wykonał, ale przydałby się jakis rysunek, zdjęcie płyty do C2. Ktos może gdzieś widział? Jakies pomysły? Foty? Namiary?
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Greg: To nie jest jakieś trudne.
Można szablon zrobić z grubej tektury na której narysuje się istotne miejsca takie jak miejsce przegięcia płyty oraz otwory na mocowania.
Ja zasadniczo to chcę płytę minimalistyczną, szerokości takiej jak odległość miedzy mocowaniami wachaczy + 5cm, a długiej tak żeby sięgała zderzaka i to wszystko.
Dural 6mm wydaje się optymalny na ulice.
A co do kosztów to chciałem wam Powiedzieć że płyta duralowa 6mm o wymiarach 2x1m z której można zrobić 3 płyty do samochodu to koszt ok 750Pln, więc sam materiał to jakieś 250zyla. Wg mnie kolesie nie zdzierają, cena jest OK.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wedlug mnie tez koszt takiej plyty allegro jest ok, bo za alu 40x40/1cm zaplacilem 50zl, wiec nie jest zle.
Chrzanek a jak zaznaczyc takiemu komus mocwania? Bo wiadomo ze mocowanie bedzie troche bardziej schowane pod samochod niz plyta. Chyba ze to sie osobno dospawa?
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie