auto: Punto GT
silnik:: 2.0T
moc: 350km Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 13 Gru, 2008 Zniszczone gwinty w piastach :/
Witam, wczoraj zmienialem felgi. Poniewaz 14 byly przykrecone jakimis dziwnymi srubami ktore mialy dosc waskie kolnierze doszedlem do wnisoku ze przykrece je srubami ktore dal mi kumpel. Okazalo sie dzis ze byly za dlugie i po przejechaniu 20m ociosaly sie od wewnatrz i cieszko bylo je wykrecic. Jakos sie udalo i przykrecilem kola na stare sruby ( te z waskim kolnierzem ). Myslicie ze jest jakis ratunek dla otworow w piastach, czy juz raczej tylko wymiana na nowe ? Po glowie mi chodzilo cos takiego zeby rozwiercic otwory na srube 14mm.
stux [Usunięty]
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008
Jezeli faktycznie zniszczyles gwinty to najlepszym rozwiazaniem jest wstawienie szpilek.
sruby wychodzily dosc ciezko do 2 musialem uzyc sporej dzwigni. Nowe sruby ktore wkrecalem wchodzily z oporem ale dawalo rade normalnie kluczem je wkrecac, otwory napewno nie sa przegwintowane, bo jak wkrecilem sruby to moglem mocno je dokrecic i nie przepuszczaly
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
MoRToN napisał/a:
Wymienic tarcze, bebny i choy.
Hahaha!
Ja pamiętam, że zerwałem gwint w piaście. Przegwintowałem sobie to śruba trzymała do kolejnej wymiany opon, a potem to już wszystko szlak trafił. Pomysł ze szpilkami wydaje się być dobry. Z drugiej strony jak masz wszystkie cztery gwinty zerwane to ja bym nie ryzykował i wymienił piastę.
fydi, narazie hajsu nie mam dlatego nie chcialbym wymieniac piast, u mnie gwint nie jest zerwany tylko sie pokiereszowal troche Takze tel do MI nie jest potrzebny
_________________ Juz niedlugo nie tylko przyspieszenie, ale i skrecanie, hamowac bede na drzewie