Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: M
Sob 07 Mar, 2009
Ktory samochod wybrac?

Ktory samochód wybrać?
Mercedes GLK 320 CDI
10%
 10%  [ 4 ]
Audi A4 AVANT 2.0 TDI
7%
 7%  [ 3 ]
Volvo XC60 D5
23%
 23%  [ 9 ]
Subaru Forester Diesel
13%
 13%  [ 5 ]
Saxo VTS
21%
 21%  [ 8 ]
Narty Badiego
21%
 21%  [ 8 ]
Alladyn Włodzia
2%
 2%  [ 1 ]
Głosowań: 38
Wszystkich Głosów: 38

Autor Wiadomość

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Wysłany: Wto 20 Sty, 2009   

Merol, ewentualnie audi, tylko, że wersja 140 koni nie jedzie.

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

że najgorszy silnik to się zgodzę, ale A6 jako buda było imho udane konstrukcyjnie, cisza ergonomia, wykończenie czy jakość plastików - pomimo upływu czasu nie można mieć jakiś wielkich zastrzeżeń na tle konkurencji. Gorzej z zawieszeniem które nie wytrzymuje polskich dróg, ale to już nie wina projektantów ze jeździmy po tym syfie.

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

szymlorek napisał/a:
że najgorszy silnik to się zgodzę, ale A6 jako buda było imho udane konstrukcyjnie, cisza ergonomia, wykończenie czy jakość plastików - pomimo upływu czasu nie można mieć jakiś wielkich zastrzeżeń na tle konkurencji. Gorzej z zawieszeniem które nie wytrzymuje polskich dróg, ale to już nie wina projektantów ze jeździmy po tym syfie.

jakos wnetrza i wyciszenie sie zgodze, ale tragiczny i bardzo kosztowny motor, sypiaca sei skrzynia, kosztowne i sypiace sie zawieszenie, i buda ktora jest ulubiencem bialoruskich i ukrainskich handlarzy. Sory ale w tej cenie, jak juz sie ma psuc to wole jaguara albo alfe 166.

fydi 
Oświadczam - donosiłem do SB

auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km

nie chcę nic mówić, ale saxo zaczyna doganiać XC60 :D

Marcel
[Usunięty]

zdecydowanie Narty Bad-iego ;D

a poważnie jestem za Mercedes GLK 320 CDI

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Wysłany: Śro 21 Sty, 2009   

Szkoda ze w ankiecie nie ma używanego YTS, bo to bez wątpienia najlepszy wybór. :/

Janusz 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km

Szymrolek...z tym pierwszyzm 2.0TDi jest wieksza kapa nic z tym owianym zła sława 2.5TDi... w 2.5TDi wycierały sie wałki... i razem z tym tzreba było pestki powymieniac Natomiast w tym pierwszych 2.0TDi pekaja głowice... i na dodatek baaardzo czesto obrabia sie "ołowek" napedzajacy pompe oleju..:) jeak sie obrobi to zatrzesz silnik... i wtedy kupujesz nowy silnik, a jak masz duuzo szczescia i nie zdazysz go zatrzec to zestaw naprawczy w VW kosztuje 4tys zł. Ale to jest to starsze 2,0TDi to nowe jest inne... Ale mój szef ma nowego Tiguana z tym silnikiem i ma pzrejechane 1400km i pompe paliwa do wymiany. a W innym tiguanie z tym silnikiem po miesiacu (albo tygodni, nie pamietma juz) tzreba było wymienic turbosprezarke..:) obydwa były z tym silnikiem 2.0TDi.. o zawieszeniahc juz sam pisałes... a w starszych dyszlach VW to jeszcze pompowtryski, pzrepływomierze i kilka inny rzeczy

Bart 
HEJTER

auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm

wniosek prosty - tylko używany YTS! :faja:

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

Accord Type R

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

S3 z hakiem

bariii
[Usunięty]

eM napisał/a:
S3 z hakiem
i przyczepa chyba mialo byc?

Marek23 
Gonna giv'm a cziken?

auto: gc8r
silnik:: 2.0
moc: 280km

Janusz napisał/a:
Szymrolek...z tym pierwszyzm 2.0TDi jest wieksza kapa nic z tym owianym zła sława 2.5TDi... w 2.5TDi wycierały sie wałki... i razem z tym tzreba było pestki powymieniac Natomiast w tym pierwszych 2.0TDi pekaja głowice... i na dodatek baaardzo czesto obrabia sie "ołowek" napedzajacy pompe oleju..:) jeak sie obrobi to zatrzesz silnik... i wtedy kupujesz nowy silnik, a jak masz duuzo szczescia i nie zdazysz go zatrzec to zestaw naprawczy w VW kosztuje 4tys zł. Ale to jest to starsze 2,0TDi to nowe jest inne... Ale mój szef ma nowego Tiguana z tym silnikiem i ma pzrejechane 1400km i pompe paliwa do wymiany. a W innym tiguanie z tym silnikiem po miesiacu (albo tygodni, nie pamietma juz) tzreba było wymienic turbosprezarke..:) obydwa były z tym silnikiem 2.0TDi.. o zawieszeniahc juz sam pisałes... a w starszych dyszlach VW to jeszcze pompowtryski, pzrepływomierze i kilka inny rzeczy

No nieźle, to ja chyba czynię cuda, że mi się żaden tdi nigdy nie zepsuł... Obecny to podobno najbardziej awaryjny 170 koni pompowtrysk i za nic się nie chce zepuć...mam farta.

nox 
Aż żal się spieszyć na tym forum
Mr. Cleaner

auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm

Bo ty spokojny kierowca jesteś... :)

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

Przepływki to standart w każdym silniku, co do wtrysków zaryzykuje stwierdzenie że HDI, Jtd są bardziej wrażliwe na jakość ON niż TDI szczególnie w wydaniu 1.9 tdi ;)
Co do początkowych 2.0 to fakt zawiodły oczekiwania klientów ale tylko dlatego że mają mniejsze gifty niż niktórzy zakładali po wcześniejszych kontaktach z 1.9tdi. Jednak to że fabryka daje mniej w prezencie niż ktoś sobie zamarzył nie można chyba zakwalifikować jako minus.
a Co do głowic jak i wałków to tre dwie usterki razem wzięte dotyczyły łącznie 3 silników 2 różne oznaczenia kodowe dla początkowych 2,5tdi i głowice w jednym wczesnym modelu 2.0 tdi wkładanym jeszcze do passata 3bg czyli stara buda nowy silnik. Więc w zalewie ponad 10 różnych silników to chyba nie znowu tak wiele. Zresztą eot z mojej strony bo i tak tu strasznie nie na temat pojechaliśmy :)

Walle 
nieprzyzwoite zabawy

auto: e39
silnik:: WTF52OMG65
moc: niewyobrażalnakm

Wysłany: Czw 22 Sty, 2009   

k-mart napisał/a:
Accord Type R

popieram - zajefajne auto, już w cywilu jak moja (1.8 136KM) prowadzi się i jedzie całkowicie fajnie, a co dopiero
Tajper :>

Tyle, że sądzę, że dla wybierającego może być to za stare auto :ble:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi