auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009
że najgorszy silnik to się zgodzę, ale A6 jako buda było imho udane konstrukcyjnie, cisza ergonomia, wykończenie czy jakość plastików - pomimo upływu czasu nie można mieć jakiś wielkich zastrzeżeń na tle konkurencji. Gorzej z zawieszeniem które nie wytrzymuje polskich dróg, ale to już nie wina projektantów ze jeździmy po tym syfie.
że najgorszy silnik to się zgodzę, ale A6 jako buda było imho udane konstrukcyjnie, cisza ergonomia, wykończenie czy jakość plastików - pomimo upływu czasu nie można mieć jakiś wielkich zastrzeżeń na tle konkurencji. Gorzej z zawieszeniem które nie wytrzymuje polskich dróg, ale to już nie wina projektantów ze jeździmy po tym syfie.
jakos wnetrza i wyciszenie sie zgodze, ale tragiczny i bardzo kosztowny motor, sypiaca sei skrzynia, kosztowne i sypiace sie zawieszenie, i buda ktora jest ulubiencem bialoruskich i ukrainskich handlarzy. Sory ale w tej cenie, jak juz sie ma psuc to wole jaguara albo alfe 166.
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 21 Sty, 2009
Szymrolek...z tym pierwszyzm 2.0TDi jest wieksza kapa nic z tym owianym zła sława 2.5TDi... w 2.5TDi wycierały sie wałki... i razem z tym tzreba było pestki powymieniac Natomiast w tym pierwszych 2.0TDi pekaja głowice... i na dodatek baaardzo czesto obrabia sie "ołowek" napedzajacy pompe oleju..:) jeak sie obrobi to zatrzesz silnik... i wtedy kupujesz nowy silnik, a jak masz duuzo szczescia i nie zdazysz go zatrzec to zestaw naprawczy w VW kosztuje 4tys zł. Ale to jest to starsze 2,0TDi to nowe jest inne... Ale mój szef ma nowego Tiguana z tym silnikiem i ma pzrejechane 1400km i pompe paliwa do wymiany. a W innym tiguanie z tym silnikiem po miesiacu (albo tygodni, nie pamietma juz) tzreba było wymienic turbosprezarke..:) obydwa były z tym silnikiem 2.0TDi.. o zawieszeniahc juz sam pisałes... a w starszych dyszlach VW to jeszcze pompowtryski, pzrepływomierze i kilka inny rzeczy
Szymrolek...z tym pierwszyzm 2.0TDi jest wieksza kapa nic z tym owianym zła sława 2.5TDi... w 2.5TDi wycierały sie wałki... i razem z tym tzreba było pestki powymieniac Natomiast w tym pierwszych 2.0TDi pekaja głowice... i na dodatek baaardzo czesto obrabia sie "ołowek" napedzajacy pompe oleju..:) jeak sie obrobi to zatrzesz silnik... i wtedy kupujesz nowy silnik, a jak masz duuzo szczescia i nie zdazysz go zatrzec to zestaw naprawczy w VW kosztuje 4tys zł. Ale to jest to starsze 2,0TDi to nowe jest inne... Ale mój szef ma nowego Tiguana z tym silnikiem i ma pzrejechane 1400km i pompe paliwa do wymiany. a W innym tiguanie z tym silnikiem po miesiacu (albo tygodni, nie pamietma juz) tzreba było wymienic turbosprezarke..:) obydwa były z tym silnikiem 2.0TDi.. o zawieszeniahc juz sam pisałes... a w starszych dyszlach VW to jeszcze pompowtryski, pzrepływomierze i kilka inny rzeczy
No nieźle, to ja chyba czynię cuda, że mi się żaden tdi nigdy nie zepsuł... Obecny to podobno najbardziej awaryjny 170 koni pompowtrysk i za nic się nie chce zepuć...mam farta.
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Śro 21 Sty, 2009
Przepływki to standart w każdym silniku, co do wtrysków zaryzykuje stwierdzenie że HDI, Jtd są bardziej wrażliwe na jakość ON niż TDI szczególnie w wydaniu 1.9 tdi
Co do początkowych 2.0 to fakt zawiodły oczekiwania klientów ale tylko dlatego że mają mniejsze gifty niż niktórzy zakładali po wcześniejszych kontaktach z 1.9tdi. Jednak to że fabryka daje mniej w prezencie niż ktoś sobie zamarzył nie można chyba zakwalifikować jako minus.
a Co do głowic jak i wałków to tre dwie usterki razem wzięte dotyczyły łącznie 3 silników 2 różne oznaczenia kodowe dla początkowych 2,5tdi i głowice w jednym wczesnym modelu 2.0 tdi wkładanym jeszcze do passata 3bg czyli stara buda nowy silnik. Więc w zalewie ponad 10 różnych silników to chyba nie znowu tak wiele. Zresztą eot z mojej strony bo i tak tu strasznie nie na temat pojechaliśmy