auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Śro 29 Kwi, 2009
To jest 16 wentylowa głowica
Łukasz ja nie potrzebuje ale napisz czy nadaje się do konwersji z 8V na 16V to może poszerzysz grono potencjalnych nabywców.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
To jest 16 wentylowa głowica
Łukasz ja nie potrzebuje ale napisz czy nadaje się do konwersji z 8V na 16V to może poszerzysz grono potencjalnych nabywców.
O to to to to ! Również jestem ciekawy. Tzn. zaciekawiony tą sprawą, a nie żebym się brandzlował, że sam w sobie jestem ciekawy... Chociaż może jestem... Ale to by był narcyzm...
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
nox napisał/a:
Darianno z wydechem i dolotem miał szybkie 140 right ??
tak u Darka było 13X KM ale z takim zajebistym przebiegiem ze glowa mała..
mam wrażenie że głównie poprawia sie moc w średnim zakresie. Ja mając 142KM jechałem z Darka Saxo równo.
Zresztą on sam może potwierdzić czy ta glowica pomogła czy nie
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
tak.. wydaje mi się że to zasługa tej głowicy
206 1.6 16V zupełnie inaczej się kreci prawie o 1000rpm nizej niż Saxo więc podejrzewam ze i kanały sa inaczej zaprojektowane pod względem swojego kształtu - moze sprzyjają lepszemu napełnianiu w niższej partii obrotów
_________________ when the flag drops the bullshit stops
Jeśli w najbliższych dniach rozpadnie mi się głowica, to biorę
a tak poważnie, to chętnie bym zapodał takiego moda, tylko że narazie są bardziej konieczne wydatki typu podpicowanie skrzyni... ale pomysł jest dobry.
czy i ile poprawila to nie mam pojecia bo wsadzilem ja razem z tysiacem innych gratow, ale wynik tych wszystkich modow jest calkiem niezly (150KM) wiec moze i glowica ma w tym jakis udzial . Ma wieksze kanaly to fakt i to napewno poprawia Nm, ale tez ma cos z ksztaltem, bo o ile dobrze pamietam na niej jest mniejsze doprezenie silnika niz na J4 (JP4 daje mniejsze sprezenie niz J4 zalozone na tym samym bloku).
a jak kogoś interesuje reszta do tej głowicy Łukasza to walcie do mnie ja mam blok kompletny jak by co. Głowice od Łukasza , blok ode mnie i macie cały motor mój blok ma coś koło 40 tys przebiegu