auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Śro 03 Cze, 2009
taka mała opowieść:
w sobote na wyrazowie większość osób słyszała jak mój wydech pierdzi w poniedziałek jade sobie na zakupy z zamiarem podjechania rowniez do jakiegos spawacza by podspawal nieszczelnosci (ktore przez niedzielny wieczor troche sie pewno powiekszyły i wydech wg mnie pierdzial jak w rajdowkach )
staje przy aptece a za mna zjezdza piękna, nowa, srebrna Kia Cee'd z niebieskim napisem
wysiada sobie Pan, podchodzi do mnie, przedstawia sie, prosi o dowod rejestracyjny, OC i prawko... mysle sobie pewno zaparkowalem na zakazie ("w glowie karwa zas mandat za jakas bzdete!!") Pan mówi że przegląd ważny, OC tez etc ale inkasują mi dowód za niesprawnosc samochodu (a konkretnie za głośny vel jak kto woli dziurawy wydech). Polecił naprawić usterkę i zgłosić się do końca dnia po odbiór dowodu rejestracyjnego, a jesli nie to zaczna naliczac jakas oplate za kazdy dzien czy cos...
Naprawiłem, odebrałem dowód, po kilku grożbach Pana na komisariacie skończyło się na upomnieniu! ale qrwa mac co to był za służbista - nic się z nim dogadać nie dało, żadne wytłumaczenia że jade z apteki prosto do spawacza, ze przeciez nie jezdze tak dlugo i ze kazdemu moze sie cos takiego stac! Nic po prostu do niego nie dochodzilo!
Tak więc w clio wydech jest **ujowy i każdy kto ma oryginalny niech wymienia na coś z nierdzewki bo na standardowym mozna sie tylko stresu najesc!
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009
Ja tam wczoraj wpakowalem ten dodatkowy silencer ktory byl dodatkowo do tlumika
sam w sobie smiecznie wyglada jak kratka od piecyka
cizas jaka ulga teraz da sie jezdzic nadal fajnie slychac ale dzwiek nie rezonuje tak w kabinie kierowcy a mozna go jeszcze dodatkowo przytkac
na hamowni postaram sie sprawdzic wynik z zalozonym i bez ciekawe czy cokolwiek pokaze