qarwa juz prawie dzisiaj zrobilem ta maske na silownikach, niestety plan upadl, maska zamiennik jest zbyt delikatna i w miejscu gdzie silownik jest do niej przykrecony robi sie garb maly byc moze jak sie od spodu nalozy grubsza blache to bedzie gicior
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009
ja póki co czekam na te sworznie kulowe do zamontowania siłowników, zrobię to jak w 106 czyli od kielichów w góre i tu mała prośba...Mógłby któryś z posiadaczy 106 wkleić jakieś większe zdjęcie tego mocowania siłowników które jest oryginalnie w 106... chodzi mi o ten kawałek metalu, on jest przyspawany do powierzchni kielicha..??
auto: nie mam
silnik:: j.w
moc: w nogachkm Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009
ja w saxo zrobilem kiedys taki bajer zajeło mi to to jakies 30 minut, wykorzystałem jeden silownik do tylniej klapy i uchwyciki silownika od alfy 156, nic nie wiercilem, nie spawałem, po kilku dniach padł mi silownik i zdemontowałem
Ostatnio zmieniony przez vitesse Pon 07 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Śro 09 Wrz, 2009
Kurcze chciałem zrobić tak jak w Pugu ale chyba zrobię tak jak ma "siema".. Bo nie za bardzo chcę spawać jakiś kontowniki do kielicha, żeby go nie osłabić, poza tym jak dojdzie do tego jeszcze w przyszłości rozpórka to mogłoby się to wszystko nie pomieścić....
auto: 206 S16
silnik:: ew10j4
moc: zobaczymy...km
Wysłany: Śro 16 Wrz, 2009
a to i ja sie zapytam.
Dzisiaj wszedłem w posiadanie siłowników z laguny.
Długośc siłownika 58 cm. W lagunie kombi dźwigał tylną klapę. Siła 500N
Czy ktoś może podać długość i siłę siłownika ze 106, albo saxo ?
Z góry dzięki.