auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009
chyba, że powiedziałeś mu - "Ok, nie ma problemu, skoro mocno się trzymała to trudno"... wtedy znajomy jest kryty bo poinformował Cię o zaistniałej sytuacji, którą zaakceptowałeś.
Oczywiście on nie powinien oddać Ci samochodu z niekompletnie wymienionymi częściami, aczykolwiek pewnie żadnej umowy/faktury na to nie masz...
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
auto: nie mam
silnik:: j.w
moc: w nogachkm Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009
zednej umowy czy tam faktury nie mam, powiedzial ze rolka jest w dobrym stanie nie szumi itp. wiec przystalem na to ze nie ma sensu jej ruszac zwłaszcze ze zaznaczył ze proba jej odkrecenia moze sie skonczyc tym ze sie urwie i bedzie trzeba wyciagac silnik by naprawic gwint
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 23 Wrz, 2009
no to teraz trzeba wyjąć silnik, żeby zrobić mu remont...
nie wiem jak z tym będzie.
bo niby poinformował Cię, ale za razem zapewnił, że rolka jest w porządku - czego Ty jako "nie mechanik" nie musisz wiedzieć jakie ciągnie to za sobą konsekwencje...
dziwny temat...
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009
martin.h,
pisz proszę konkretniej trochę..
miałem taką głowicę i poprawa wystąpiła głónie w średnim zakresie obrotów.
Poza wałkami należy wymienić sprężynki na te z VTSa, ale zostawić popychacze z 206 (są mniejsze i lżejsze). Kolektor ssący wymaga nawiercenia nowych otworów pod kolektor z Saxo
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: nie mam
silnik:: j.w
moc: w nogachkm Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009
ma ktos pomysly jak rozwiazac brak wejscia w głowicy na odpowietrzenie wału korbowego, rozchodzi sie o ten czarny waz ktory w vts idzie w kolanko i do głowicy