Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Gong
Autor Wiadomość

Rudello 
Nazywam się Bond...

auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006   Gong

I stało sie. :567:
Zaczne od początku.
...3 dni jezdze miedzy dom-szkoła-dziewczyna-dom (część południowa warszawy) oszczednie i bez nerwow w stylu emeryta tzn 50km/h na 4 lub 5 biegu ;) .Taki dobry humor miałem ze mi sie nigdzie nie spieszyło, uśmiech, uprzejmość ogolnie bycie fajnym za kierownicą.
Przez tez czas nie bylo dnia zeby ktos nie próbował we mnie wjechać, zderzyc albo zepchnac. Aż w piątek, piekna pogoda, słonce, kobiety rozneglizowane wyjezdzam z parkingu uczelni i...

Daewoo nexia wyjezdzajac z mojej lewej strony wjechał mi w bok, o tak poprostu.Nie widzial. No coz, zdarza sie. Na szczeście okazało sie ze też student. Roztrzesiony sytuacja bardziej odemnie. Przejołem stery, spiałem oświadczenie. Kazałem mu sie do wszystkiego przyznać. I mam nadziej ze to koniec nieprzyjemności. Teraz pozostaje tylko zwrot kosztów i naprawa.
Moj wniosek jest taki ze rzeczywiscie po warszawie trzeba jezdzic dynamicznie i zdecydowanie, nie ma co sie bawic w odpoczywanie za kierownica jadac 40km/h lub toczenie sie prawym pasem. Bo wjadą w ciebie albo zepchna. Trzeba byc tygrysem za kierownica i wyznaczac zasady, albo ewentualnie zwinna antylopka ktora skacze z pasa na pas i wjezdza na zebre :D
Macie jakies doświadczenie w takich sytuacjach, czego unikac, na co zwrócic uwage przy postepowaniu z ubezpieczycielem i pozniejszej naprawie.
Patrzac na auto wydaje mi sie ze błotnik do wymiany, swiatlo i moze zderzak tez bo jest głebokie wcięcie w platiku na zderzaku i moze maska do wymiany albo klepanko. Mam nadzieje ze w srodku nic sie nie pokrzywiło.. I teraz pytanie, czy moglibyscie polecic dobrego sprawdzonego blacharza..?

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006   

z blacharzem u nas lipa, nikt nie ma sprawdzonego.
Jedynie na co zwróc uwage to wtedy jak pojedziesz do rzeczoznawcy. On oczywiscie zauwazy jak najmniej , a ty masz mu palcem pokazywać ze to , to i to , i jescze to jest rozjebane. A tak to ogolnie ja bym sie cieszył :D wpadnie ci hajsik a stluczka nie duza,

aha, sprawdz czy blotnik w czasie gniecenia nie porysowal od strony wewnetrznej maski , tak samo lampa. Jak porysowal to oczywiscie maska do wymiany :D

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

pytanie z zakresu przedstawionej sytuacji:

czy jeśli ubezpiecze swój rupieć (AC) i puknę to mi zrobią prawy błotnik i drzwi?

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

kto ci zrobi ?? nie rozumiem...
jesli pukniesz lekko przodem, ale musisz wyczyc na "ile" chcesz puknąć. Robia ogledziny, daja ci hajs i za to sobie mozesz zrobić bok.

szymlorek 
ide na marsz samotnych kobiet

auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km

Generalnie nierma czym się martwić albo zrobisz sam i może jak dostaniesz gdzieś rabacik to troche kasy na piwo za szargane nerwy bedzie albo zrob wszystko bezgotówkowo w salonie VW :D

KonradMK zrobić może i zrobią ale składka zmieni Ci sie w takim stopniu że może bardziej opłacać się zrobić to z wlasnej kieszeni ;)

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

aha, czyli lepiej żeby ktoś się dla mnie "poświęcił" - nie znam się, nigdy AC nie miałem hehe

szymlorek 

Lepiej wsadzić kolege w maluchakupionego za 50zł, jak chłopak nie ma zniżek i auta to i tak mu bez różnicy.. ;)

sebson
[Usunięty]

to juz lepiej kogos na skuterze :D roczna skladka OC okolo 50 PLN :D

szymlorek 

Mam takiego co ma skuter i chlopak jest kamikadze, 50cm3 pojemnosci z górki wiózł mnie 80km/h a ja nawet nie mogłem zapiąć pasów :D

Rudello 
Nazywam się Bond...

Juz po wiziyciu u rzeczoznawcy. Pan z cyfrowka zfotografował z kazdej strony. Tak jak Michał poleciłes, wszystko mu pokzałaem, ze zaczepy po urywane ze tu rysa, ze lakier popekał i ze wsrodku pewnie wszytstko pogiete, jak by dłużej robił foty to bym zaczoł histeryzowac :D
Lakier z maski odpadł, czyli to znaczy ze do wymiany?? na jakiej zasadzie oni to oceniaja co trzeba wymienic a co nie...
Jutro bede miał wycene do odbioru to sie dowiemy czy PZU jest fajne i przy okazji zrobie sobie reszte samochodu czy ledwo mi starczy na naprawe.

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

Jeżeli powiedzą Ci że rzeczy sa tylko do wyklepania, powiedz ze ty jesteś perfekcjonistą i wszystkie częsci chcesz mieć nowe :D Innych nie tolerujesz :D
Może takie cos poskutkuje i dostaniesz więcej kaski!

sebson
[Usunięty]

tylkoi zeby naptrawa nie przekroczyla wartosci auta

i jak ci (ewentualnie) przekrocxzy 60-70% to nie daj sie namowic na szkode calkowita. jezeli szkoda jest nprawiana z OC sprawcy to musza ja usunac jezeli kwota naprawy nie przekracza 100% rynkowej wartosci auta

Jakarti 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio Sport
moc: 201km

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006   

nic sie nie klepie dzisiaj - wszystko idzie do wymiany :D

kiedys jeszcze tak robilem w srebrnym punto :) tak ma byc i juz! nowe i swieze :D

klepac to ja moge lobuzow :D pod underkiem.

Rudello 
Nazywam się Bond...

hehe

No dobra, mam wycene na 2 180, 59 zł
przerzucam na nastepna strone i wygląda to tak:
okładzina zderzaka 92,83 (czyli nie caly zderzak do wymiany, tylko ta listwa czarna. Na zderzaku popekał tylko lakier i sa slady obcego, za to listwa jest porysowana głeboko)
reflektor kpl 81,05
błotnik 65,35
osłona chłodnicy 17,52

Lakierowanie:
Zderzak przedni 205
Osłona przednia1 18
Błotnik przedni kompletny 93
Pokrywa przednia 222
Drzwi przednie 97
Przygotowania 120

Podsumowanie:
Czesci zamienne 256
Material Lak 756
Blacharz 503
Lakiernik 621
+dodatki 45

I na koniec cos czego nie rozumiem, help
W kosztorysie zastowoano urealnienie na części zamienne VOLKSWAGEN w wyskosci 50%

Tutaj przedstawilem ver. skrocona Bo narazie srednio rozumiem cale te rozpiski i kosztorys duzo oznaczen itd. a jedno mnie martwi Miałem lampy i grill hella, w zyciu nie kupie ich za 100zl :567: Klapy tez nie wymienie, powoli zaczynam załowac ze jej nie pociołem np :D wtedy sprawa byla by jasna :)

Ludzi zarabiaja lub wychodza na + na takich wypadkach ze kupuja najtansze albo uzywane częsci, lub jakies badziewia .. bo jak by sie chcialo ze bylo jak wczesniej albo org. to raczej no chance.

szymlorek 

a Nie masz możliwości zostawić auta do naprawy w systemie bezgotówkowym? Skoro wycena nie jest taka kolorowa jak myślałeś to może warto oddaćauto do ASO VW i niech go zrobią a rozliczy sie z nimi ubezpieczalnia.

Odpowiedz do tematu