Kevin sam w domu
Home Alone (1990)
Średnia ocena: Bardzo dobry
7,88/10
produkcja: USA gatunek: Familijny, Komedia
data premiery: 1992-12-25 (Polska) , 1990-11-10 (Świat)
reżyseria Chris Columbus scenariusz John Hughes zdjęcia Julio Macat muzyka John Williams czas trwania: 103
Rodzina McCallisterów zamierza spędzić Święta Bożego Narodzenia we Francji. Niestety w dzień wyjazdu omal nie spóźnili się na samolot. W wyniku małego zamieszania, tylko jednego zapomnieli ze sobą zabrać... KEVINA! 8-letni członek rodziny zostaje sam w domu, od tej pory musi sam sobie radzić ze wszystkim w czym do tej pory wyręczali go rodzice... łącznie z dwoma złodziejami, którzy tylko czyhają by okraść dom McCallisterów.
Moje opinia: ARCYDZIEŁO, lecę kupić na blu rayu, brak mi słów, momentami płakałem jak bóbr, czasami śmiałem się do rozpuku a na końcu siedziałem jeszcze długi czas i rozmyślałem na sensem ludzkiego żywota
Jęśli ktoś nie oglądał to polecam, chociaż wiem że ciężko na niego trafić
KarQ, jutro szklana pulapka z roku na rok coraz bardziej sie przekonuje ze Kevin robi sie tradycja i kultem, jeszcze kilka lata a bedzie wazniejszy od choinki, a swieta nie beda sie kojarzyly, z koledami, prezentami, oplatkiem i choinka tylko z Kevinem
auto: 500SEC i inne
silnik:: 5.0
moc: 326km Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009
Ok. A teraz przenieście się do okres lata - kwatera we Własysławowie, jesteście wkur.wieni, źli, wściekli i nagle w oknie waszego 14-calowego pokojowego TVika, ktoś odpala Kevina... i jaka jest wasza reakcja?
Film wpisał się na stałe w nasze dzieciństwo, dorastanie... to jest klasyk
_________________ EM-AIR SYSTEM
www.em-airsystem.pl
Wentylacja | Klimatyzacja | Chłodnictwo