ŁukaszS3, na chlopski rozum to myslalem ze takie saxo 8v roznic sie od rally czy xsi moze nie wiele, ale widocznie sie mylilem, pasuje silnik z 206 ale zakladaja kolektor ssacy 16v z saxo/106 i prawdopodobnie listwa i wtryski nigdy tego tematu az tak nie drazylem bo mnie interesoawal
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie 24 Sty, 2010
ŁukaszS3 napisał/a:
Podchodzi dosyć łatwo 1.6 16v z 206 ale seryjnie jest słabsza bo ma 110km z tym że ma głowicę na większych zaworach i wkładając w ten silnik wałki z saxo 1.6 16v już jest lepiej. Potem możesz przeszczepić silnik z C2 VTS seryjnie 125km. Ale po co? Nie lepiej zmodzić za te pieniądze seryjne 1.6 16v ze 106 czy Saxo?
tylko że większość z nich ma przepustnice elektroniczna co stanowi pewien problem
pochwalić się chciałem jak że nie mogę uczynić tego w pimpie zakładając nowy temat...samochód odebrany po swapie chodzi jak wściekły samo zło:) jeszcze kilka modów przy okazji i ogólnie dziś nie będe spał
trza chyćić za mięso