auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pią 24 Lis, 2006
z pucha moze zmeinić charakterystykę.. stracisz trochę mocy maks ale rozłoży się ona na obrotach bardziej.. spłaszczy sie moim zdnaiem.
bez puchy będzie rzeż niewiniatek - czyli tylko sama góra
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
mcken [Usunięty]
saxorulez napisał/a:
z pucha moze zmeinić charakterystykę.. stracisz trochę mocy maks ale rozłoży się ona na obrotach bardziej.. spłaszczy sie moim zdnaiem.
bez puchy będzie rzeż niewiniatek - czyli tylko sama góra
nie widzisz puchę zrobie wielką tak zeby silnik traktował to jako atmosferę a nie dolot,
chodzi mi o to czy będzie lepiej czy gorzej jak powietrze będzie dodatkowo wtłaczane w trabki
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Tutaj akurat z tego co wiem (podkreślam że z tego co wiem) tylko kilka długości się stosuje - które śa zazwyczaj wielokrotnościami jakiejś wartości - chodzi o zjawisko falowe poprostu.. aby z długością trafić w długość fali powietrza. I mozna tym samym regulować wykres.. krótsze trąbki wyżej moc. dłuższe nizej - ale tego tłumaczyć nie musze chyba
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
mcken [Usunięty]
saxorulez napisał/a:
Tutaj akurat z tego co wiem (podkreślam że z tego co wiem) tylko kilka długości się stosuje - które śa zazwyczaj wielokrotnościami jakiejś wartości - chodzi o zjawisko falowe poprostu.. aby z długością trafić w długość fali powietrza. I mozna tym samym regulować wykres.. krótsze trąbki wyżej moc. dłuższe nizej - ale tego tłumaczyć nie musze chyba
nie trzeba, widzisz nowy kolektor ssący policzyłem sobie pod konkretny wałek zakładając że ma żreć w takim a takim zakresie obrotów, ale mialem wzór do tego, a do trabek niestety nie mam,