auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010
hehehe,
dobry temat.
ciezko jest odpowiedziec jednoznacznie.
osobiscie nic nie mam do muzulmanow.. ten meczet to tez raczej osrodek kultury, nawolywania w zamknietej sali a nie z wiezy itp.. i patrzac na to z puktu osoby wychowanej w tolerancyjnym trendzie mysle sobie czemu nie. ani pierwszy, ani ostatni. w Polsce sa juz 4 jesli dobrze pamietam.
z drugiej strony czy pozwolono by katolikom zbudowac Kosciol w panswie muzulmanskim? nie. to krotkie zdanie sprawia, ze gdyby bylo referendum odpowiedzialbym - nie chce meczetu.
niekulturalnie, wbrew wychowaniu.. ale zgodnie, z moim zdaniem, racjonalna ocena sytuacji oraz wewn. samoobrona
auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010
Jakarti napisał/a:
- nie chce meczetu
Zgadzam się - pomimo, że taka wypowiedz będzie pewnie uzuana za przejaw arabophobi, zaściankowości, prostactwa itp.
Obserwuje kulture "arabską" od wielu lat, widziałem też na własne oczy co się dzieje z dzielnicami w których rezydują muzumanie w Szwacji. Myśle, że jest to kultura czy też religia tak daleka naszej, że NIE JESTEŚMY na dłuższą metę w stanie razem kooperować. Dlatego jestem przeciwnikiem budowy meczetu w Warszawie.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010
Ja jestem przeciwny. Niestety ich fanatyzm mnie przeraża i nie mówię tu o Dżihadzie i tego typu sprawach, wystarczyła mi obserwacja sytuacji związku mojej przyjaciółki z arabem, jak się do niej łasił i jakie farmazony jej opowiadał jaka to religia miłości i jacy to arabowie są prawi, szlachetni i takie tam, ale alko to sobie popijać przy zasłonietych oknach lubi, jak mu coś nie spasowało to od chrześćijańskich puszczalskich dziwek też swoją lubą zwyzywał. Teraz ją urabia na przejście na islam i pewnie urobi. Dziewucha sie obudzi jak jej zrobi bachora i nie będzie mogła z nim przyjechać do kraju. Oni są 500 lat za chrześcijanami i nic tego nie zmieni.
Ja jestem za, czemu ma tak byc ze religia rzymsko katolicka (przez wielu Polakow tepiona) ma byc jedyna?! Migracja i emigracja powoduja,ze ludzie wielu religii zyja w jednym panstwie. Uwazam ze religia postrzegana jest przez jej wyznawcow i nie mozna jej upraszczac (wypraszam sobie porownania do rydzyka,mimo ze on rowniez katolik!) dlatego porownania do szwecji sa chybione, poniewaz nie jestesmy szwecja i trzeba byc mega pierdolnietym muzulmaniem,zeby osiasc w Polsce,jak do wyboru jest tyle europejskich krajow!
Byc moze, byc moze jest tak,ze wizyta w panstwie islamskim mnie wypaczyla...nie ukrywam,ze poki tam nie pojechalem (a kraj ten i tak byl rozwiniety) to mialem inne podejscie do islamu.
Ja bardzo szanuje swiatopoglad innych, nawet ortodoksyjny, i prawda, ze mam otwarty i szeroki swiatopogld (religia,geje,aborcja itd) ale mysle ze przy rozsadnych wyznawcach islamu,moze to tylko pomoc naszemu swiatopogladowi
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
bart napisał/a:
jestem za.
silnik:: 3.5
moc: 272km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2007 Skąd: Warszawa
PieQt napisał/a:
dlatego porownania do szwecji sa chybione, poniewaz nie jestesmy szwecja
Bardzo rozbudowana argumentacja !!! - to lubie.
1. Czy byłeś w Szwecji ? Ja jezdziłem co rok jakiś czas temu i widziałem na własne oczy co muzumanie robią z okolicy - więc nie mów mi, że porównanie do Szwacji jest chybione.
Każdy ma jak zwykle trochę racji, ale ja chyba stoję za drugą częścią wypowiedzi Kuby.
Cytat:
z drugiej strony czy pozwolono by katolikom zbudowac Kosciol w panswie muzulmanskim? nie. to krotkie zdanie sprawia, ze gdyby bylo referendum odpowiedzialbym - nie chce meczetu.
niekulturalnie, wbrew wychowaniu.. ale zgodnie, z moim zdaniem, racjonalna ocena sytuacji oraz wewn. samoobrona
Znany muzułamński uczony Sheykh Yousuf Alqaradai wydał fatwe pozwalającą na budowę kościołów dla chrześcijan w państwach muzułmańskich. Werdykt (fatwa) Qaradwi był odpowiedzią na pytanie zdane mu w związku z budową pierwszego kościoła w Katarze.
Qaradawi przedstawił w jego fatwie opinię różnych szkół prawniczych muzułmańskich, po czym opisał argumenty jego opinii podkreślając, że arabski chrześcijanie są obywatelami tak jak i muzułmanie i również takie prawo do praktykowanie swoje religii mają chrześcijanie przyjeżdżający do krajów muzułmańskich i arabskich, nie mający gdzie się pomodlić.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Popatrzcie na to glownie przez pryzmat historii.
Od zarania dziejow kultura zachodnia i muzulmanska to najwieksi wrogowie.
A teraz wrog nam sie wprowadza do europy i buduje sobie meczet w stolicy.
Trzeba też zrozumieć ze oni nie szanują naszego szerokiego swiatopogladu i tolerancji dla innych kultury. Jestesmy uosobieniem najgorszego zepsucia i zgnilizny moralnej a oni czują się w misji wyprostowania tego po ichniemu. Tylko ze w krajach muzulmanskich jest syf,bród i smród na ulicach a nie u nas. To nie u nas są egzekucje na tle religijnym i zacofanie kulturowe. Musimy tego bronic co mamy bo przez wieki zostalo to wypracowane przez pokolenia. Teraz przyjdzie jakiś zapluty brodacz i bedzie dar morde o jego uczuciach religijnych i prawach. A wypierd.alać stąd.
auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km Pomógł: 32 razy Dołączył: 10 Lip 2007 Skąd: Warszawa
Jestem przeciwny budowania meczetu w Warszawie.
Adam dobrze ujął że ich kultura to miliony lat za nami.
Jak rzeczywiście będzie meczet to w 2030 dojdzie do tego, że będzie w europie więcej muzułmanów niż katolików...
_________________ DEEP HOUSE MUSIC | BEACH | SUN | PARTY