Witam
zastanawiam się nad założeniem zacisków Brembo 4-tłoczkowych z 406 coupe i mam teraz pytanie czy orientujecie się jakiej tam wielkości są tarcze jak dobrze doczytałem to 260mm i drugie pytanie jaka minimalna felga wejdzie na taki zacisk
auto: DC2R
silnik:: B
moc: ?km Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Skąd: z lasu
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010
W temacie o hamulcach masz duzo info, miedzy innymi o zaciskach brembo, potrzebnych tarczachm itp. Tarcza 282mm, felga minimum 15", nie pamietam jak bylo z odsadzeniem.
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010
Temat milon razy wałkowny i ogonie dobrze juz na forum rozpracowany kazdy tu stwiedzi tak samo, zainwestuj w dobry klocek, tarcze i płyn do tego co masz, a jeśli juz chcesz zmienić to ja polecam ci za doświdczenia 266mm, a wiec cos pomiedzy seria z saxo a 4-ro tłoczkowym Brembo wchodzi na to 14" i ja pięknie wypełnia (u mnie pozrywało odważniki naklejone po wewnetrznej felg )
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Śro 20 Paź, 2010
w przypadku seryjnej opony ulicznej hamulce BREMBO w Saxo to tylko lans factor, jestem w stanie zablokować Toyo R888 za pomocą 266mm hamulca także nie ma potrzeby wkładania większego, nie odnotowuję na torze tego aby hamulce jakoś specjalnie szybko siadały, także nie wydaje mi się aby BREMBO było w stanie wygenerować wiekszą siłe hamowania bo zależy to od przyczepności opony. jeśli nie możesz zablokować kól tzn ze masz za słabe hamulce - tak uproszczając
_________________ when the flag drops the bullshit stops