Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
OPONY CALOROCZNE
Autor Wiadomość

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

auto: Saxo VTS
silnik:: 1,6 16V
moc: 145km

Wysłany: Sob 20 Sty, 2007   

hehe Loko jakie wyliczenia zapodales, chyba jestes ekonomista :)

liczby liczbami, a nawet jakby calosezonowki mialy wyjsc polowe taniej to dla mnie i tak te opony to jakies nieporozumienie i napewno nie nadaja sie do naszgo klimatu! poprostu mamy za duza amplitude temperatur
jesli juz to nadaja sie jedynie dla osob co malo jezdza, tylko w miescie i wykorzystuja potencjal swoich aut moze w 40%, przy jednoczenym zalozeniu ze jak spadnie snieg to nie ruszaja auta czyli opony te nie nadaja sie dla zadnego z nas

mikson
[Usunięty]

tak uwazam sie za bardzo dobrego kierowce bo nie mialem przez 14lat dzwona a generalnie jezdze dynamicznie i czasem jak wariat a bardzo rzadko spokojnie, widocznie mam szczescie albo mam cos co potrafie przewidywac za kolkiem,

nie porownuj mnie go Holka bo to jest zly przyklad ani do twojego dziadka emeryta, :)

bo to w zaden sposob nie ma sie to jak przelozyc do rzeczywistosci

holek mimo ze jest zawodowym kierowca ma dzwona wkalkulowanego w rajdy
a twoj dziadek widocznie lubi jezdzic spokojnie aby miec jak najmniejsza polise za OC

wiec reasumujac

masz racje ze opony wielosezonowe sa kompromisem zgadzam sie z tym,

ale sa ludzie ktorzy je kupuja i sa zadowoleni,

zakladajac jednak obecna zime gdzie temp w styczniu jak do tej pory ma srednio 5c to jest to praktycznie gorna granica pracy zakresu temperaturowego opony zimowej wiec jak by nie patrzyc zimowka przestaje miec swoje dobre wlasciwosci

wiec jezeli takich dni ze srednia tem 5 c jest praktycznie w jesieni , zimie i wiosnie bardzo duzo to czy wlasnie wielosezonowa w tym zakresie temperetur nie sprawdzi sie lepiej ?

czy wlasnie liczac ilosc dni w ktorych zimowki beda zdecydowanie lepsze od wielosozonowych jest tak znaczna? nie sadze,

a swoja droga gdzies czytalem testy zimowek vs wielosezonowych i faktycznie zimowki byly lepsze ale czasem tylko minimalnie w pewnych zakresach pracy np suchy , wilgotny ale mialy lepszy ciag na sniegu i lepiej pracowaly na wiekszych minusach , tak z grubsza

sam oczywiscie uzywam z + l i tez chce pozostac przy tej konfiguracji bo najbardziej z tego wykorzystuje performance letniawek :)

pozdr

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Hmm uważam ze hołek to bardzo dobry przykłąd, żeby obalić teze, że dobry kierowca to kierowca bezwypadkowy. Chyba źle zrozumiałeś o co mi chodziło, bo ja nie pisałem o dzwonach Hołka w rajdach, bo tego nie ma co porównywać, w rajdach jezdzi się na granicy więc łątwo o dzwona. Ale ja pisałem o dzwonach Hołka w normalnym ruchu, w codziennej jezdzie. Teraz już żadziej, ale dawniej co jakis czas o ucho obijała się informacja że Hołek znowu dzwonił.

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007   

Mi sie opony wielosezonowe kojarza z taksiarzem w mesiu 190d ktory przy 80km/h zaczyna sie pocic i uwaza ze przy 120 droga robi sie waska.

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

dzik napisał/a:
Mi sie opony wielosezonowe kojarza z taksiarzem w mesiu 190d ktory przy 80km/h zaczyna sie pocic i uwaza ze przy 120 droga robi sie waska.

hehe, dobre porownanie :D

taksiarze ogolnie sa przetypy, ostatnio przyjechal taki zlotowa do kumpla do warsztatu z kompletem klockow na przod i powiedzial zeby mu wymienic po sztuce na zacisku a pozostale bedzie mial na nastepny raz :D :D :D

strick 
6950 spammer!

auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm

dzik napisał/a:
mesiu 190d

Jakies aluzje? :D
Nie wiem jak wy ale ja widuje 124 jako taryfy!

Niemy 
Jeszcze 4 dni...

strick napisał/a:
dzik napisał/a:
mesiu 190d

Jakies aluzje? :D
Nie wiem jak wy ale ja widuje 124 jako taryfy!

to fakt, wiecej jezdzi 124 niz 190 na taxach

k-mart 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km

hehe, taksiarze to temat odrebny, jak dla mnie 90% taksiarzy to poprostu debile :570:
Ale podkreslam te 90%, jest oczywiscie paru normalnych :)

Dariano 
Dowidzenia

auto: CIVIC VTI
silnik:: B20C6
moc: 217km

Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   

Mikson ja mam dokladnie takie opony jak wkleiles.
Powiem tak kupilem je tylko dlatego ze takie byly na stanie w rozmiarze jaki mnie interesowal 185/45r14 i cena tez byla ok zaplacilem za kpl.500 za kpl. lekko smigane. Jak sprawdzaja sie w warunkach zimowych ciezko powiedziec bo nie mialem jeszcze okazji na mokrym dobrze trzymaja na suchym w porownaniu do moich letnich toyo -kibel na takiej lekko wilgotnej nawerzchni (jakby po mgle lub mrzawce) tragedia wcale nie trzymaja letnie trzymlaly duzo lepiej. to chyba tyle co narazie moge o nich powiedziec. Na temat opon uniwersalnych mam mieszane uczucia wypowiem sie jak spadnie snieg co sa warte .

Odpowiedz do tematu