auto: rdzivic
silnik:: półtora litra
moc: teraz juz brak km Pomógł: 36 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Skąd: uć
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 rozbiorka na czesci i sprzedaz
jak niektorzy wiedza, na ostatnim ulezu cos dupnelo w hundzie.
byc moze tylko uszczelka, byc moze cos innego.
po namysle stwierdzilem, ze nie mam juz checi tego naprawiac.
z uwagi na fakt, ze auto wyglada jak chata szamana w zimbabwe i do tego ma problem z silnikiem, uwazam, ze nie ma sensu sprzedawac go w calosci. lepiej wyprzedac liczace sie czesci w postaci zawieszenia, hebli, walka, skrzyni, kolektorow.
problem jest taki, ze wtedy zostanie mi sama buda na kobylkach.
z tego co wstepnie przeczytalem, moze byc klopot z zezlomowaniem takiego czegos, moga tez byc doplaty.
w czerwcu mam druga rate oc, ktorej nie chcialbym juz placic, ale na 99% sie nie wyrobie z terminem, zeby to wszystko ogarnac.
czy ktos wie jak powinienem podejsc do tematu? po rozbiorce ozenic to pudlo na allegro za 100zl? spalic? zrzucic do jeziora? wyslac na orbite jako czesci zapasowe do sokola millennium?
bedom pomuki
Ostatnio zmieniony przez bizon Czw 19 Maj, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011
najlepszym wyjściem będzie sprzedać kaste z papierami . Opcja 2 zrobić rekonesans po okolicznych złomach jak to jest , radzę odwiedzać te takie zapuszczone i nieduże wtedy są szanse na pozytywne załatwienie sprawy , może jeszcze zarobisz na sprzedanym złomie
auto: fiat punto
silnik:: 1.85 16vt
moc: 300?km Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2011 Skąd: warszawa/płońsk
oddawałem juz 2 samochody na złom i nigdy nie bylo zadnych problemow. Zdejmowalem tylko tablice, wyjmowalem szyby, lampy i wnętrze i koles ze szrotu tylko pytal czy numery wycięte.
Tych samochodow nie mialem zarejestrowanych na siebie. Kupowalem do zabawy i jeżdzilem póki nie kończyło się OC. Na dzień przed końcem OC szedlem do ubezpieczalni i rezygnowalem z ubezpieczenia i tyle. A na złomie dostawalem więcej niż zapłaciłem za te auta
_________________ Alfa Romeo 156 2.5 V6
Punto mk1 1.85 16vT
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Cool story bro.
_________________ Samochody to ZUO!
Czesio [Usunięty]
kornat napisał/a:
oddawałem juz 2 samochody na złom i nigdy nie bylo zadnych problemow. Zdejmowalem tylko tablice, wyjmowalem szyby, lampy i wnętrze i koles ze szrotu tylko pytal czy numery wycięte.
Tych samochodow nie mialem zarejestrowanych na siebie. Kupowalem do zabawy i jeżdzilem póki nie kończyło się OC. Na dzień przed końcem OC szedlem do ubezpieczalni i rezygnowalem z ubezpieczenia i tyle. A na złomie dostawalem więcej niż zapłaciłem za te auta
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
kornat napisał/a:
ja
git, bo właśnie golfa którego kupiłem nie rejestruje na siebie i plan jest ze jak się rozpadnie to na złom go. Tyle ze miałem plan "sprzedac go" jakiemuś pijaczkowi, lub innej postaci fikcyjnej, ale skoro ty tego nie robiłeś tylko ostatnia umowa zostawała na Ciebie to luuz
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Poprzedniej (rozbitej) delty tak się pozbyłem - sprzedałem znajomemu znajomego, który "kupował" wszystko co popadnie kasując za taką przyjemność stówkę. Z tego co mi powiedział kupił tak już kilkadziesiąt samochodów i problemów z tego powodu nie ma. Czasem dostaje jakieś pisma z ubezpieczalni, które wyrzuca i tyle.
Nie radzę wpisywac na umowie fikcyjnej postaci - w urzędzie mogą do tego dojść i będzie kupa kłopotów...
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Bart napisał/a:
Nie radzę wpisywac na umowie fikcyjnej postaci - w urzędzie mogą do tego dojść i będzie kupa kłopotów...
nawet jak dojdą nie sa w stanie CI udowodnić ze sam ja zmyśliłeś, TY jako sprzedający jesteś cywilem i ( niech to potwierdzi albo zaprzeczy jakiś specjalista od prawa) nie masz absolutnie żadnego prawa legitymować kupującego, wiec nie wiesz czy on wpisuje prawdziwe dane czy ściemnia