Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Usztywnienie targi - long
Autor Wiadomość

ArturVF500
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007   Usztywnienie targi - long

Jak wiadomo targa supar sprawa szczegolnie gdy do niewielkiej masy dorzucic 170KM, ale nawet ferrari ktore jest wyznacznikiem dla wielu innych firm ostrzega ze targa w ich wykonaniu prowadzi sie gorzej niz wersja ze stalym dachem; a ze solowi daleko do ferrari brak gornego usztywnienia budy jest bardziej odczuwalny; skoro nie moge nic zrobic gora postanowilem skupic sie na dole i jedyny pomysl jaki mi przychodzi do glowy to rama z rurek stosowanych na wzmocnienia czolowe czy tez drzwi; material tak twardy ze predzej sie mlotek sklepie niz rurka z tego wynalazku; i teraz pytanko czy prostokatna rama plaska z przekatnymi jest w stanie odczuwalnie usztywnic nadwozie gdy bedzie mocowana w punktach kotwienia wahaczy oraz srodkiem do tunelu? co o tym sadzicie?

pozdrawiam
Artur

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007   

Jest na to sposób, zmień bude na civica :D , będzie z porzytkiem dla prowadzenia i osiagów, bo chyba buda cifa jest lżejsza niż solniczki. Ile waży del sol?

saxorulez 
aka petrolhead

auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km

tu przydatne okazę sie Francuskie dzieło czyli 206 CC
musze poszukać info o wzmocnieniach w tym aucie.. i dam CI znać
jkak oglądałem je od sporu to miało wzdłuż całęj karoserji coś w stylu kratownicy...

.....action speaks louder than words....

Loko 

O kurwa znalazłem 1340 kg tego to się nie spodziewałem :D to jest lekka buda? :D :D Zmienaij odrazu na cifa V gen 300 kilo róznicyy to spoooro.

ArturVF500
[Usunięty]

Loko napisał/a:
O motyla noga znalazłem 1340 kg tego to się nie spodziewałem :D to jest lekka buda? :D :D Zmienaij odrazu na cifa V gen 300 kilo róznicyy to spoooro.

spokojnie;) na www.hondapl.org zamieniona jest DMC z masa wlasna;) moj sol z B16A wazy 1130kg;) a co do cifa.. wiesz... chyba nie jezdziles bez dachu;) polecam, szczegolnie jak masz tempomat - na stojaco;D

pozdrawiam
Artur

[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 ]
saxorulez napisał/a:
tu przydatne okazę sie Francuskie dzieło czyli 206 CC
musze poszukać info o wzmocnieniach w tym aucie.. i dam CI znać
jkak oglądałem je od sporu to miało wzdłuż całęj karoserji coś w stylu kratownicy...

niby konstrukcja nowsza o ponad 10 lat, ale rozwiazanie identyczne - tunel usztywniajacy podloge;| chyba jedynym rozwiazaniem (fabrycznym) bylo by zrobienie podlogi alu plastra miodu o grubosci kilkudziesieciu mm; niestety teraz musze poprawic fabryke w tradycyjnym wykonaniu;)

pozdrawiam
Artur

Loko 

To juz lepiej, bo tamta wartość mnie przeraziła mocno :) i mocno też zaczeło mnie dziwić 8,1 do setki, no ale przy masie którą napisałęś wszystko ok :)
Bez dachu jezdziłem kabrioklocem, ale przeziębiam się szybko i to nie dla mnie :D

ArturVF500
[Usunięty]

Wysłany: Śro 07 Lut, 2007   

Loko napisał/a:
To juz lepiej, bo tamta wartość mnie przeraziła mocno :) i mocno też zaczeło mnie dziwić 8,1 do setki

a nawet sporo lepiej;) u mnie na stockowym JDM sa to okolice 7s;)

Loko napisał/a:

Bez dachu jezdziłem kabrioklocem, ale przeziębiam się szybko i to nie dla mnie :D

to trza Panie zamieszkac troche bardziej na poludnie;) tam lepszejszy klimat;D

pozdrawiam
Artur

Vlodarsky 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Pedżo 306 cab
silnik:: XU10J4
moc: 152km

Wysłany: Czw 08 Lut, 2007   

u mnie są szerokie progi bardzo i wzmocnienia w drzwiach o grubej ramie szyby nie wspominając ale mam wrazenie , ze karoseria strasznie pracuje...
www.facebook.pl/vlodarskyracing

Odpowiedz do tematu