auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011
podsumujmy
faldzip napisał/a:
Pytanie do grona ekspertow hh.org
Otoz taki mam problem, ze im bardziej przyspieszam, tym bardziej sciaga mnie w prawo,
pP napisał/a:
coś musi być popsute
Walle napisał/a:
na moje to kuna
anjas napisał/a:
Jeśli ściąga w prawo to eM powinien coś na ten temat powiedzieć.
Gdyby ściągało w lewo to polecam Kamila.
Jakarti napisał/a:
proste.
trzeba przesunac pedal gazu bardziej w lewo!! bo widocznie nierowno napedza
Bad-i napisał/a:
koorwa nie lepiej mocniej trzymac kierownice ??
Rasputin napisał/a:
Albo przyspieszać tylko przed prawymi winklami
a nie bedzie to wina skrzywionego wahacza? bo ja mam podobny problem jak przyscieszam sciaga w lewo ale jak hamuje lub jade na zuie to nci nie sciaga, czy gumy staba tez moga miec na to wplyw i drazki staba?
ja dodatkowo mam slyszalne takie stuki na wpietym biegu przy ruszaniu i skrecaniu w okolicy polosi we skrzyni, czy to moze tez byc tego wina? (tak jakby metal walil o metal delikatnie)
i jak podnioslem przod i zapiąlem bieg na wlaczonym silniku to kolo lewe krecilo sie duzo szybciej niz prawe, prawe sie nawet zatrzymywalo, to normalne?
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 01 Cze, 2011
zawodnik napisał/a:
jak podnioslem przod i zapiąlem bieg na wlaczonym silniku to kolo lewe krecilo sie duzo szybciej niz prawe, prawe sie nawet zatrzymywalo, to normalne?
ziom, jesteś uparty jak "150".... nagraj filmik z dwziekiem a powiemy CI co sie stało
Gosciu zrozum w koncu ze nie da sie zdiagnozować usterki przez internet,telefon itp, można snuć jakieś przypuszczenia albo kogoś naprowadzić, ale pod samochód po prostu trzeba zajrzeć, juz CI chłopaki napisały co i jak, a Ty zamiast podjechać do mechanika dalej rozmyślasz.... najprawdopodobniej beda to tuleje wahacza, ale nie koniecznie, podjedź na stacje i wszystkiego się dowiesz w 10 minut
edit; ten objaw który zacytowałem z Twojej wypowiedzi, jest na temat mechanizmu różnicowego, to on jest powodem takiego stanu rzeczy.... ale to normalne, na tym polega jego działanie
auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km Pomógł: 46 razy Dołączył: 20 Kwi 2009 Skąd: SY
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011
zawodnik napisał/a:
a nie bedzie to wina skrzywionego wahacza? bo ja mam podobny problem jak przyscieszam sciaga w lewo ale jak hamuje lub jade na zuie to nci nie sciaga, czy gumy staba tez moga miec na to wplyw i drazki staba?
ja dodatkowo mam slyszalne takie stuki na wpietym biegu przy ruszaniu i skrecaniu w okolicy polosi we skrzyni, czy to moze tez byc tego wina? (tak jakby metal walil o metal delikatnie)
i jak podnioslem przod i zapiąlem bieg na wlaczonym silniku to kolo lewe krecilo sie duzo szybciej niz prawe, prawe sie nawet zatrzymywalo, to normalne?
witam na forum kolejnego znakomitego eksperta. jesteś przechójem