auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 Komp we wnętrzu - 106
Czy ktoś się orientuje czy seryjnej długości kable do kompa (3 wtyczki) wystarczą do przeniesienia go do wnętrza auta poprzez otwór po przewodach klimatyzacji?
W komorze jest cholernie gorąco (i tu zaraz będzie drugi topic ) - a wiadomo, że elektronika tego nie lubi. Wolałbym, żeby VEMS się nie grzał jak cholera od silnika, bo taka kupka kasy co on kosztuje to piechotą nie chodzi. A po butowaniu w jego okolicach jest gorąco, obudowa i pokrywka też.
Myślałem, żeby go gdzieś ładnie wkomponować pod deską / w miejscu schowka czy gdzieś.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
Greg, tak na oko zeby go mwpelchac tylko pod deske to na jadena kosc powinny starczyc, ale zeby go np do schowka puscic to juz nie da rady
też ostatnio się nad tym zastanawiałem i z moich spostrzeżeń wynika że wiązka główna powinno dać rade jedynie trzeba przedłużyć chyba 3 czy 4 przewody od alternatora i czujnika w bloku , u siebie chciałem kompa zamontować na zewnętrznej ścianie kasety schowka od góry
auto: 106 S16, Willy
silnik:: TU5J4 1.6 16V
moc: 168km Pomógł: 18 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011
Chrzaniu, żeby uwolnić przepływ powietrza, żeby nie był narażony na wilgoć, żeby nie śniedziała wtyczka do kabla (można ją zakryć, no ale i tak widziałem tam wodę ), żeby się nie grzał jak sk*rwysyn od silnika.
Szkoda mi kompa, bo nie kosztuje 300zł jak seria a 3000zł.
Może jestem zboczonym kombinatorem, ale lubię ulepszenia.
_________________ "If in doubt, flat out." - Colin McRae
auto: CCS/C4/E34
silnik:: 1.2/1.6/2.0
moc: 90/115/150km Pomógł: 23 razy Dołączył: 02 Sie 2011 Skąd: Goclaf
M napisał/a:
Nie obawialbym sie o to. 50cm przewodu nic nie zmieni.
Jeżeli są to jakieś zwykłe przewody to oczywiście że nie,
gorzej jak jednym przewodem idzie kilka impulsów.
Z tym że chyba to nie w takim aucie jak 106 więc i konkretnego elektryka
do tego nie potrzeba
_________________ Nadsterowność jest lepsza, nie widzisz drzewa które Cię zabije
auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Napisz, do Łukasza s3 on w swoim saxofonie przenosił vemsa do środka. Z tego co pamiętam to kabelki są odpowiednio długie tylko trzeba je "wyplątac" z wiązki, ale nie jestem pewien bo to dawno było.