auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012
Spalania nie znam, bo przez jakieś 40minut pedal to the metal na zmianę z Leonem po Bytomiu. Do tego Otto zafundował dziewczynie Leona mokre majtki podczas wyprzedzania.
Lewa działa, dupka fajnie się uślizguje a szpera wyciąga, choć płytka to to nie jest, ale przynajmniej na lapach nie czuć.
W środku zwłaszcza jak sie spojrzy do tyłu to słabo z miejscem, opadająca linia dachu jednak powoduje wrażenie ciasnoty.
Ale najlepiej będzie jak spytasz MAbZa on testował w Szwecji na jakiś dniach otwartych Ogólnie focus RS najlepsiejszy. Cały test w jego wykonaniu na racingforum. Konkluzja jego że megane to gruz
auto: AP1
silnik:: F20C
moc: 240km Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012
GeKo napisał/a:
Ale najlepiej będzie jak spytasz MAbZa on testował w Szwecji na jakiś dniach otwartych Ogólnie focus RS najlepsiejszy. Cały test w jego wykonaniu na racingforum. Konkluzja jego że megane to gruz
mAbZ, no tak. Na szczescie jest zima i mAbz jeździ sobie Uno 1.0 mówiąć do siebie jezykiem binarnym
Czekam aż Pieqt mi na PW odpowie. Interesuje mnie trasa jesli chodzi o spalanie. Yarko,wez sie gdzies wybierz poza miasto pieknych i bogatych i sprawdz spalanie. Bo mnie meczy to. Przy bucie to niech zere ile wlezie. Pewno i tak nie kupie,ale pomarzyć można.
pojawila sie super propozycja alfa 159 1.9 dyzel 150km, ladne, tanie, dobrze jedzie, malo pali
Nie ukrywam,że brak mi odwagi by kupic alfę. Choc nie twierdzę,że nadal jest tak jak ludzie mowią(awaryjna).
Na razie gti zostanie, będę się zamieniał na dalsze trasy na 1.9tdi. Wiadomo,że najchętniej w takiej sytuacji zamieniłbym na Megi RS,ale raz boję się,że trafię na kupę jeśli chodzi o konkretny egzemplarz. Dwa w gti, mam wymieniony walek,rozrzad, lancuch,oleje,hamulec zrobiony,więc autko jako tako pewne.
Do roku i tak będę zmieniał auto,ale poczekam aż te E90 ciut stanieją. Albo jak Yarko będzie sprzedawał swoją.
Moj dobry kolega jezdzi 159 1.9 JTDm. Nastukal od nowosci prawie 100 tysiecy i obylo sie bez powazniejszych awarii, a warto wspomniec, ze praktycznie od nowosci auto jest po programie. FAP sie zatkal, wiec zostal wyciety. Same plusy ze to sie stalo, bo spala okolo 1 litra mniej w kazdych warunkach i mozna bylo zrobic agresywniejszy program. Poza tym turbina byla wymieniana na gwarancji... Tyle. Zawieszeniowo jest na prawde swietna. Moze nie da sie jej wrzucic z lewej, ale dzieki bardzo szerokiemu rozstawowi kol, mozna nia wchodzic w zakrecy z predkosciami znanymi do tej pory tylko dla BMW. Wnetrze sie trzyma, nic nie puka nic nie stuka ogolnie gabinet Na prawde polecam ten samochod, bo to taka Alfa z mechanika od niemca albo japonczyka. Zayebyscie wyglada i sie nie psuje.