auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Pon 30 Lip, 2012
heheh, tak to raczej nie bede robił.. chyba
Czyli w sumie wartosciowa rzecz i warta zrobienia, tylko tak patrzac na to foto jesli coś takiego zrobimy na kielichu to montaz rozpórki moze być juz ciezki...
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Nie 19 Sie, 2012
jeszcze pytanie odnosnie tych blach wzmacniajacych na kielichach?
To sie kupuje "gotowca" czy samemu dorabia? Chyba wolałbym dorobic sam tylko pytanie jakie to powinno miec wymiary i najwazniejsze jakiej grubosci to zrobić-ile mm? Ma ktos jakiś rysunek techniczny?
Chodzi o wspawanie rurek pod kobyłki - jak mam rozumieć z jednej strony rurki i drugiej dajemy blachy wzmacniające - czyli jeśli chodzi o przednie mocowania to spawamy je od środka samochodu???
Macie może jakieś zdjęcia??
Wrobel poratuj fotami bo ty masz te mocowanie zrobione z tego co widziałem....
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Pon 27 Sie, 2012
korek171 napisał/a:
Wrobel poratuj fotami bo ty masz te mocowanie zrobione z tego co widziałem....
nie wiem gdzie widziałeś moje clio, ale faktycznie mam takie zrobione
korek171 napisał/a:
Macie może jakieś zdjęcia??
korek171 napisał/a:
Chodzi o wspawanie rurek pod kobyłki - jak mam rozumieć z jednej strony rurki i drugiej dajemy blachy wzmacniające - czyli jeśli chodzi o przednie mocowania to spawamy je od środka samochodu???
tak jak widać na zdjęciu na końcach rurki przyspawana jest blaszka.. do budy też wspawana jest druga taka blacha i to razem jest skręcone tymi dwoma śrubami
Haha, to też mi się przyda, jedynie jedną sprawę mi rozwiejcie - niby według załącznika w tych mocowaniach mają być wspawane wkładki gwintowane - dobrze doczytałem, czy źle interpretuję załącznik A jeśli tak to skąd to cholerstwo wziąć, bo jak narazie na nic takiego nigdzie nie natrafiłem na wiosce
Co do kobyłek - już rozkminiłem - byłem dzisiaj u znajomego i potwierdziły się moje plany/przypuszczenia co do zrobienia tego