Ja mam u siebie zalożone: na przedniej osi tarcze Mintex C-tech+klocki Mintex C-tech, a na tylniej osi tarcze Mintex C-tech+klocki EBC Green. Oba zestwy spisują sie znakomicie. Każdy z nich bardzo pyli i brudzi felgi, no ale coś za coś. Dla dobrego hamowania trzeba je na początku trochę rozgrzać. Jeżeli chcesz coś lepszego niz serie - to polecam je bardzo
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 16 Maj, 2007
No tak tylko jakie masz te klocki mintexa, bo nintex c-tech to jest tylko nazwa, a o rodzaju klocka w mintexie mówią takie tam cyferki np m1144 i dopiero jak podasz to, to bedzie wiadomo jakie to klocki masz u siebie.
Jest tam Pan co sie nazywa Lech Wójcik Zna sie na rzeczy jak malo kto w PL i doradzi.
Ja ze swojej strony nie polecam Ci ferodo3000 nie dlatego zeby bylo zle, ale: po pierwsze dlatego że sa malo zywotne, po drugie ze naprawde dobrze hamuja wtedy gdy sa rozgrzane (a kto na co dzien jezdzi "z lewą" prócz marka23 ), po trzecie za ta cene kupisz dwa komplety innych klocków
Procz klockow i tarcz proponuje zalac dobry plyn DOT 5 bo niektorzy o tym zapominają
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Jest tam Pan co sie nazywa Lech Wójcik Zna sie na rzeczy jak malo kto w PL i doradzi.
Ja ze swojej strony nie polecam Ci ferodo3000 nie dlatego zeby bylo zle, ale: po pierwsze dlatego że sa malo zywotne, po drugie ze naprawde dobrze hamuja wtedy gdy sa rozgrzane (a kto na co dzien jezdzi "z lewą" prócz marka23 ), po trzecie za ta cene kupisz dwa komplety innych klocków
Procz klockow i tarcz proponuje zalac dobry plyn DOT 5 bo niektorzy o tym zapominają
Ja mam mieszane uczucia co do tego pana, niby zna sie na rzeczy, ale podejsie ma jakies dziwne. Kiedys probowalem sie z nim skontaktowac to tylko jakies dzieci odbieraly ogolnie parodia. No i z strasznie zamkniety jest na marki, dla niego jest tylko brembo i ferodo i koniec wiec z tym doradzaniem tez tak sobie