cisnienie ciśnieniem, ale znaleźć stację gdzie nie jest zwalony kompresor to sukces
rożnice w odczytach potrafią sięgać nawet 0.5atm :551:
ostatnio bardzo mi się podoba kompresor na Statoilu na Rosoła, jest elektryczny, ustawiasz tylko właściwe ciśnienie i sam pompuje lub popuszcza
ha
to ja nigdy na takie nie trafilem, znaczy domyślam się o jakich mówisz, ale teraz są jeszcze nowsze
tutaj jest taki ze zakładasz na wentyl końcówkę i ustawiasz na maszynie ciśnienie... hehe fajnie zabrzmiało i już czekam na ripostę
auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Pon 21 Sty, 2008
Nie chciałem zakładać nowego tematu... więc się podpinam
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Jak azot to napompowac tyle ile trzeba...
Jeżeli wierzyć fizyce to azot sie nie rozszerza i masz stae ciśnienie.
Aha i pamiętaj ze jak Ci u gumiarza napompuja azotem a ty np na stacji dopompujesz choćby najmniejsza ilosć "zwyklego" powietrza to juz jest DUPA
Robi sie mieszanka i traci wlaściwosci...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
tak sobie teraz myśle że może potargało mi opony bo było zbyt duże właśnei ciśnienie (jezdziłem w miare długo po torze) i brało gume bardziej z boków... http://forum.hothatch.org...?t=2724&start=0
trzeba będzie spróbować tego azotu wkońcu...
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Jak latasz po zakrętach to ZAWSZE ci bedzie "zjadać" boki opon, natomiast jak mialeś za duzo wiatru to dodatkowo kończy sie bieżnik na środku (podczas jazdy na wprost).
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...