ja bym się nie zastanawiał jak za darmo
gdybym miał wydać ponad tysia to bym się zastanowił co w wypadku jak się doczepią, ale tak to nie ma nic do stracenia
kumpel ma xenony w 19 bez poziomowania i nie lęka się
chayenne [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006
z usa ludzie sprowadzaja auta z xenonami i tez sie nie lekaja a tam np nie ma spryskiwaczy
co ciekawe jak kupiłem do bejcy nowe lampy, ale w wersji bez xenonów - H7 to soczewki po włączeniu auta poziomują się
mimo tego mam też regulację od środka, więc albo wszystkie lampy mają już przystosowanie do xenonów albo jest to tylko mechanizm mający na celu rozruszanie silniczków i tyle
zamontowałem jakiś miesiąc temu xenony w serwisie xenon.waw.pl i jestem w 100% zadowolony
fachowa obsługa i dobre doradzenie barwy, czyli 5000k
fabrycznie wszystkie auta z xenonami powinny mieć 4200k, jeśli są bardziej niebieskie to znaczy, że już ktoś zmieniał żarniki na bardziej niebieskawe czyli od 6000k w górę
5000k jest na granicy tego koloru, świecą na mega biało z lekką poświatą niebieskiego
dają dużooo więcej światła w porównaniu z też rewelacyjnie świecącymi H7 które miałem początkowo
tak jak mi gość powiedział, zależy na kogo się trafi, ale jest większa szansa, że zatrzymają nas do kontroli xenonów np. w Wartburgu niż w BMW które miały co drugie fabryczne xenony
auto: brak
silnik:: brak
moc: 1km Pomógł: 23 razy Dołączył: 24 Lut 2006 Skąd: Wch
Wysłany: Śro 11 Lip, 2007
Czy podczas montarzu były konieczne jakieś ingerencje w fabryczną instalacje w aucie czy takie zestawy są w 100% plug&play? Czy ew możesz zmienić jeszcze źródło światła w tej lampie na zwykłą żarówkę czy lampa ma jakieś zmiany uniemożliwiające przywróceniejej do serii?
można powiedzieć, że plug&play
w lampach jak i samej instalacji nie zostało nic zmienione
może z uwagi na fakt, że miałem już soczewki a wiem, że ta firma też przerabia zwykłe lampy pod soczewki
jedyna przeróbka to plastikowe mocowania zarówek, zostały rozwiercone i zamontowane w nich żarniki
w tej chwili jakbym chciał wrócić do żarówek H7 to musiałby jedynie kupić te plastikowe mocowania żarówek, koszt podobno ok. 40zł.
reszta została nietknięta
nie biorę pod uwagę powrotu do H7 bo różnica na korzyść xenonów jest ogromna, ale jakbym sprzedawał auto to pewnie je wytargam