Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
[k] 3 laptopy
Autor Wiadomość

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Wysłany: Wto 24 Lip, 2007   

Ja mam bardzo dobre zdanie o Dell;u, dla mnie taka honda wsrod laptopow, nawet lenovo sie zesrało jesli chodzi o desktopy, laptopy jeszcze jak Cie moge.
Obecny design della w przypadku przenosnych kompow jest raczej "jak deska do klozetu", wczesniejsze byly duzo lepsze ale wierze ze to jest jak moda i dell znowu wroci do pieknego designu

dzik 
Zafurczał mi rano!
wolne renuary

auto: r5
silnik:: F7R,C1J
moc: 161,???km

Wysłany: Wto 24 Lip, 2007   

Dell to taki wol roboczy, moj co prawda mial troche interwencji ale pracuje intensywnie.

Ale zdania nie zmienie, jutro zrobie fotki, D610 to zwykly plastik :)

Jedno co nas meczy to ich zasypianie, jak zasnie czasami to mogila, niezaleznie od OS'u.

Marcel
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Lip, 2007   

ja mam HP compaq nx7400 z Vista i nie narzekam - moge nawet Polecić :564:

Piotras
[Usunięty]

Wysłany: Śro 08 Sie, 2007   

anjas napisał/a:

A, i mam jeszcze pytanie. Komputery będą wykorzystywane w firmie... Niestety jest na nich Windows Vista Home. Czy to jest zlamanie licencji? Czy musze je kupowac z Windowsem Professional? Czy ktos sie w tym orientuje?

Istnieje opcja legalnego downgrade'u do xp, ale tylko z visty business i ultimate.

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Kupiłem w końcu takie
http://www.emobilne.pl/pr...products_id=906

mam viste business, ale nie ma opcji legalnego downgrade'u - dowiadywałem się w Microsofcie.

Musiałem też kupić Office'y - zdzierstwo w biały dzień. Bill nieźle trzepie kasiore...

Marcel
[Usunięty]

anjas napisał/a:
Kupiłem w końcu takie
http://www.emobilne.pl/pr...products_id=906

mam viste business, ale nie ma opcji legalnego downgrade'u - dowiadywałem się w Microsofcie.

Musiałem też kupić Office'y - zdzierstwo w biały dzień. Bill nieźle trzepie kasiore...

mogles kupic pakiet "student" czy jakos tak i mialbyc offica na 3 kompy :)

co do downgreade jest ciezko :/ ale musze przyznac ze Vista dziala bez zarzutu u mnie i sie do niej przekonuje.....

Piotras
[Usunięty]

anjas napisał/a:

Dziwna sprawa, bo artykuł o tym jest na stronie microsoftu

http://www.microsoft.com/...ste_dla_xp.mspx

i kolejny na stronie dosyc dużej firmy sprzedającej kompy

http://www.adax.pl/browse.php?site=151

Oczywiście jak chcesz pracować na viscie to nie ma problemu, ale według mnie żeby wszystko śmigało potrzeba duuuuuużo ramu

Inna sprawa to taka, że jeśli vista to raczej office 2007, a tego tak wyje.bali, że ni huja nie można się połapać.

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

Marcel 08 napisał/a:
mogles kupic pakiet "student" czy jakos tak i mialbyc offica na 3 kompy

nie przysługuje

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

Piotras napisał/a:
Dziwna sprawa, bo artykuł o tym jest na stronie microsoftu

no dziwna sprawa - mnie powiedziano, że legalne jest to na co pozwolono w licencji... a w niej nie ma słowa o downgradzie - licencja jest wyłącznie na Viste.
Nasz firmowy prawnik zresztą twierdzi tak samo i pytał czy jak przyjdzie BSA to pokażemy im artykuł czy licencję?

Piotras
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007   

Odpowiedź Pani z Microsoft UK na pytanie jakie prawa do downgradu ma windows vista

We have received this question countless times. We are able to answer this question quickly and accurately based on the OEM Vista Business Microsoft Software Licence Terms which state OEM Vista Business can be downgraded to Windows XP Professional, Windows XP Professional 64-Bit Edition and Windows XP Tablet-PC Edition

Tak na marginesie. Znam panne która pracowała w microsofcie tłumaczyła licencje na polski. Stwierdziła, że ile prawników tyle interpretacji tych licencji.

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

no właśnie...

jak by nie było działamy na Viscie. Na szczęście na kompach ma chodzić internet, word, excell i power point, więc na razie problemów z wydajnością nie ma :)

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Można było sie zastanowić nad linuxem, to jest dobra opcja przy właśnie takim użytkowaniu kompa jak napisałeś, używałem przez jakis czas ubuntu, system obsługuje się identycznie jak windowsa, wiec nie ma problemów z przestawieniem sie pracowników na niego, od razu na nim jest open office czyli wszystko tak samo jak w microsoftowym offisie, no i najwiekszy plus, wszystko gra i hula jak trzeba nic sie z nim nie dzieje. I to wszystko totalnie za free zero złotówek.

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

Większość firm używa MsOffice. OpenOffice tylko teoretycznie jest kompatybilny. W praktyce walą się czcionki, kolory. Prezentacje wyglądają inaczej niż zrobione w PowerPoincie - też się walą czcionki itp.

Nie najlepiej działa to wizerunkowo.

Poza tym, również z innych względów musimy pracować na produktach Microsoft ;)

Piotras
[Usunięty]

Loko napisał/a:
Można było sie zastanowić nad linuxem, to jest dobra opcja przy właśnie takim użytkowaniu kompa jak napisałeś, używałem przez jakis czas ubuntu, system obsługuje się identycznie jak windowsa, wiec nie ma problemów z przestawieniem sie pracowników na niego, od razu na nim jest open office czyli wszystko tak samo jak w microsoftowym offisie, no i najwiekszy plus, wszystko gra i hula jak trzeba nic sie z nim nie dzieje. I to wszystko totalnie za free zero złotówek.

Jeśli rozmawiamy o użytkowaniu openoffice'a w firmie to trzeba kupić nośniki, bądź wersje pudełkową. Mimo wszystko wychodzi dużo taniej niż MS Office.

Ale problemy z czcionkami bądź rozjeżdżaniem się całych dokumentów występują dosyć często.

M 
HEJTER
ZJEBYWACZ TEMATÓW

auto: BMW

Co do linuksa... tak i nie (potem sie rozpisze)
Co do openoffica - imho od roku jest juz lepszy od ms,
jesli ktos nie potrzebuje grzebac sie w accesie to ejst OK

Odpowiedz do tematu