Wysłany: Śro 24 Lis, 2010 Klatka - problem z mocowaniem - homologacja...
A więc problem jest następujący. Klatka została tak wykonana, że teraz nie mogę jej poprawić
Zaznaczyłem na zdjęciu jak wygląda sprawa blachy na której stoi klatka.
Sędziowie na BK kazali zrobić to wg homo czyli dodać jedną śrubę tak, żeby ich rozkład był w kształcie litery L
Kto ma jakiś pomysł ? podpowiem, że ja chcę spróbować zrobić tą śrubę pod rurą poziomą (nie wiem czy się zmieści - jeśli nie to będzie śruba wchodziła od podwozia i na górze będzie nakrętka czyli odwrotnie do reszty.) Kto coś podpowie ma pomuka (tylko sensownie)
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Śro 24 Lis, 2010
Otwór ładnie zrób od dołu. Jeden musi być ? Jeśli jeden to powinna się zmieścić ta śruba obok tej najbardziej po lewej. Może rozwierć fasolki i wtedy będziesz mógł wygiąć odrobinę śrubę to może wejdzie tylko nie wiem czy takie rozwiązanie jest dozwolone.
Śruby muszą być w takim układzie, ale rozumiem, że w żadne z 3 miejsce nie wejdzie śruba?
"Należy stosować śruby o wymiarze co najmniej M8 i własnościach wytrzymałościowych
co najmniej 8.8 (standard ISO).
Nakrętki muszą być samozabezpieczające lub z podkładkami zabezpieczającymi
przed odkręceniem."
Może wejdzie tam śruba z inną główką ?
To jest na pałąku głównym? bo już nie pamiętam..
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
a czy zgodnie z zał J. sruba moze byc do góry nogami?
W załączniku nie jest napisane nic o kierunku zamontowania śruby więc pozostaje pewne pole do manewru, ale są rysunki przykładowe na których śruby są montowane od góry, ale to tylko rysunki. Wydaje mi się, że skoro nie ma inne opcji to chyba nikt z tego powodu nie będzie robił problemu...
Najlepiej oczywiści zadzwonić do Pana Nowaka i zapytać.