Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Studia podyplomowe
Autor Wiadomość

KonradMK 
Gary Muvaut

auto: B==D
silnik:: B==D
moc: B==Dkm

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007   Studia podyplomowe

wiem ze źródeł ;) że są wśród nas bogate ziomy które robią podyplomowe studia hehe, chciałbym się dowiedzić gdzie, jakie kierunki, za ile $$$ i czy warto. C'mon dudes, muszę podjąć decyzję

PS interesuje mnie głównie zarządzanie projektami ale posłucham o każdej opcji

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Wysłany: Czw 18 Sty, 2007   

Robiłem zarządzanie projektami na SGH. Szczerze mówiąc nie polecam - chyba nic mi to nie dało prócz papierka.

Z mojego punktu widzenia zdecydowanie lepsze były podyplomowe z Zarządzania Zasobami Pracy, też na SGH (przynajmniej były fajne koleżanki, a nie sami informatycy w porozciąganych swetrach ;) ).

KonradMK 
Gary Muvaut

aa właśnie bo o SGH myślałem ale program jakiś nudny i te microsofty wszędzie... a certyfikaty jakieś robiłeś?

anjas 
Penetrator
Szok tato QP

auto: Izera RS
silnik:: H00Y
moc: 51kWkm

Nie, te studia podyplomowe tak mnie znudziły, że odpuściłem sobie wszelkie certyfikaty. Normalnie rzygać mi się chciało tymi studiami.

KonradMK 
Gary Muvaut

aha...

Michał 
Penetrator

auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km

Wysłany: Pią 19 Sty, 2007   

Ja kończe MBA IT, nie pytaj sie dlaczego już kończe, tak jest . Na koźmińskim . Generalnie, jakbym miał 40 lat to by mi to dało coś a tak, mam powtórke ( rozszerzoną ) ze studiów. Generalnie, miło , przyjemnie , dosyc ciekawy materiał , ciekawe prezentacje produktów w formie zajęć, bez problemowo, ale chyba dla mnie za wcześnie. Aha, nie drogo, nie wiem dokladnie ile ale nie drogo.

Sam nie wiem czy ci polecić ...

KonradMK 
Gary Muvaut

wiem o co chodzi, jeśli MBA to stawiałbym na SGH ale tam jest drogo :) (35 tys PLN...)

na razie chciałbym się dokształcić w kierunku zarządzania projektami ale jak widzę nie jest to łatwe bo programy na uczelniach w tej materii są okropnie nudne

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Ja skonczylem akurat sgh, wiec jakiekolwiek studia na tej uczelni nie bardzo dla mnie maja sens. Zreszta MBA (sa 2) to raczej 55000zl a nie 35000zl. Myslalem raczej o MBA na polibudzie ale w sumie to niewiele nowego bym wniosl do swojej wiedzy.

W koncu robie sobie certyfikat CIMA (Chartered Institut of Management Accountants), jak dobrze pojdzie to za 3 lata skoncze :) . Ogolnie w UK duzo jest takich swiatowo uznawanych instytutow i zawsze cos do siebie mozna podpasowac (jest na pewno dla rewidentow ACCA, audytorow wewnetrznych CIA, marketingu, analitykow finansowych ....). Zaleta tego typu studiow jest taka ze sam sobie kolejnosc i intensywnosc egzaminow ustawiasz. Sesje sa zwykle 2 razy do roku. Uczyc sie mozesz samemu, wymaga to troche samozaparcia ale placisz tylko za egzaminy (zwykle ok 50-60 GBP za sztuke) za roczne czlonkostwo jakies 80 GBP i za ksiazki. Ilosc egzaminow rozna, na CIMA jest chyba 17, ale na CIA sa 4.

Jesli chodzi o zarzadzanie projektami to mam tez certyfikat green belt Six Sigma. W sumie to metodologia jest taka sobie ale jest duzo ciekawych narzedzi, glownie statystycznych. Robisz kurs i potem projekt.

KonradMK 
Gary Muvaut

o jak konkretnie :) pooglądam w takim razie na necie o CIMA i green belcie w takim razie. thx

PS a propos ceny MBA na sgh:
http://wemba.edu.pl/~1bd4...52184cef~/costs
czyli miałeś rację :)

Odpowiedz do tematu