Wysłany: Wto 29 Sty, 2008 [ K ] rurkę 50mm w miejsce katalizatora 106 rallye s16
Czy ktoś z forumowiczów wstawiał u siebie rurke w miejsce kata?
Potrzebuję taką rurke na 2 cale lub 50mm koniecznie z przyłączami - nie musi byś z kwasówki, ale musi pasować pug and play.
Niestety nie mam dostępu do spawaczy i zginaczy rur, a dojazd do takiego miejsca mógłby przewyższyć koszt kupna gotowca.
Myślę że do 100zł mógłbym za to dać
mnie taka rurka profi dorobiona i wygieta, z wspawanym gniazdem na lambde, nie z kwasowki plus zalozenie reszty wydechu kosztowalo 130zl w zeszlym roku (jesli dobrze pamietam)
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008
dlatego wywala Ci check engine - musisz wyjąc sondę z układu wydechowego (nie mylić z układem trzymającym władzę) i wkręcić ją w odpowiedni "device"
Device ten polega na tym.. bierzemy kawałek metalu w kształcie walca, większy od sondy.
Gwintujemy wewnątrz tak aby można było wkręcić w niego sondę lambda. Ale nie przewiercamy go na wylot. W ten sposób sonda jest zamknięta a niewdycha świeżego powietrza ani też spalin...
Comprendre?? Wcześniej skasuj błędy w ECU
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008
W kwesti ścisłości, montujemy to w chydech???... chyba nie ma znaczenia gdzie skoro jest zamknięta?
I co wtedy ECU nie głupieje? jak sonda żadnych danych nie podaje?
Dzieki
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..