oj grzeje sie ... jezdze juz na 98. wczesniej sie tak nie grzalo.
Mam jeden wiatrak, doloze drugi i zobaczymy.
nie mam wskaznika tem oleju to nie wiem. ostanio na torze w lublinie wyrzygalo mi plyn z chlodnicy. bylo tak, 3-4 przejazdy po torze na pelnym ogniu i zaczela mi sie palic kontrolka cisnienia oleju, to wylaczylem silnik na 10 min, po tej przerwie zrobilem jeszcze 2 kolka i wyrzygalo mi plyn z chlodnicy. Jak upalam albo jak jezdze w korku to tem plynu w chlodnicy prawie styka sie z czerwonym polem na wskazniku. Moze powinienem przeczyscic jakos chlodnice i zalozyc drugi wiatrak, moze to pomoze.
Ostatnio zmieniony przez grzech Pią 27 Lip, 2007, w całości zmieniany 1 raz
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007
grzech napisał/a:
Loko, grzeje sie nawet jak stoje.
Jeżeli grzeje sie jak stoisz to wszystko w normie, ale jeśli grzeje sie jak jedziesz normalnie spokojnie bez ciśniecia to juz nie ok, wtedy nie powinny się włączać wentylatory.
No to wszystko jest normalnie, wszystkie saxo które widziałem podczas postoju na jałowym nie chłodziły sie tylko grzały. Jak auto stoi to predzej czy puźniej wentylator się uruchamia wiec jak tak masz to jest wszystko ok, jak jezdze i cisne saxo mocniej a predkosci nie sa za duze to tez predzej czy puźniej musze wentylator odpalić.
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
twoj nie grzeje sie na postojach, to jest najlepsze
znaczy grzeje sie ale pozniej na postoju juz nie, i znowu sie grzeje , i nagle nie. Wiatrak sie nie włącza !!to jest kwestia dla mnie pierdoły jakiejś, czu7jnik czy coś ?
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Ja zapodalem 2 wentylator i jest oki jak widze ze sie mocno grzeje to wtedy go zapojade i jest lux . Przeplukalem uklad chlodzenia i wymienilem plyn i saxo odrazu mnie sie nagrzewalo.
tommi [Usunięty]
U mnie po tym jak wlozylem nowa chlodnice problem przegrzewania sie przestal istniec - Loko ostatnio zauwazyl ze slabo mi sie auto grzeje
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007
Grzać grzało się tak samo, wszystko działo się identycznei jak u mnie tylko było przesuniete o 1/4 w dół na wskazniku i tak jak mówiłem to pewnie tylko przesuniecie na skali, bo jesli to byla by faktyczna temp. to znów auto było by praktycznei non stop niedogrzane co nie jest dobre.
Francuzy po prostu tak maja ze wentylator musi byc w urzyciu, w focusie wentylator włączył sie raz jak wyciekała woda z ukłądu chłodzenia i było jej za mało, tak to wentylator nigdy się nie odpala, a w francuzach się odpala czesto tak ma byc i tyle w niczym to nie przeszkadza.